Εκατοντάδες Καβαλιώτες γιόρτασαν και φέτος τα Κούλουμα στην Καλαμίτσα [φωτογραφίες]

Με μόνο εμπόδιο την... άπνοια, μικροί και μεγάλοι πέταξαν τον χαρταετό τους, χόρεψαν και έπιασαν το φίδι σε μια μεγάλη γιορτή την οποία διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας-Ίδια η εικόνα και στους Φιλίππους

Με «σύμμαχο» τον ανοιξιάτικο καιρό, εκατοντάδες Καβαλιώτες, μικροί και μεγάλοι, πήραν… επ’ ώμου τον χαρταετό τους και κατέκλυσαν από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 11 Μαρτίου 2019 τον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γηπέδου της Καλαμίτσας στην Καβάλα.

Με μόνο εμπόδιο την… άπνοια, η οποία ευθύνεται και για τις αποτυχημένες προσπάθειες πετάγματος του χαρταετού, οι Καβαλιώτες και οι επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη με αφορμή το Καρναβάλι της Ξάνθης, γεμίζοντας και τα περισσότερα ξενοδοχεία της Καβάλας, χόρεψαν, διασκέδασαν, τραγούδησαν και γεύτηκαν τα Σαρακοστιανά εδέσματα τα οποία ετοίμασε ο δήμος Καβάλας, ο οποίος και φέτος διοργάνωσε με επιτυχία τη μεγάλη γιορτή στο γνώριμο μέρος της Καλαμίτσας.




Ανάλογη η εικόνα και στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, με τον κόσμο να απολαμβάνει το ειδυλλιακό περιβάλλον, με φόντο το χιονισμένο Παγγαίο, σε συνδυασμό με έναν άτυπο διαγωνισμό… πετάγματος χαρταετού, καθώς εκεί οι καιρικές συνθήκες ελέω αέρα ήταν ευνοϊκότερες.

Φωτογραφία: Μιχάλης Μερκουρόπουλος
Φωτογραφία: Μιχάλης Μερκουρόπουλος

Δείτε φωτογραφίες από την Καλαμίτσα