ΙΚΚΙΚ και Ισραηλιτική Κοινότητα θα συνεχίσουν την προσπάθεια επανασύνδεσης της σύγχρονης Καβάλας με την ιστορία της

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για την επιτυχημένη εκδήλωση για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καβαλιωτών Εβραίων στην δημοτική Καπναποθήκη

Εκδήλωση μνήμης για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καβαλιωτών Εβραίων,  πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 8 Μαρτίου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Καβαλιωτών, απόγονοι Εβραίων Καβαλιωτών που ήρθαν για την εκδήλωση από το Ισραήλ, εκπρόσωποι των αρχών της πόλης και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού  και η Ισραηλιτική Κοινότητα Καβάλας αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα:
-Τον Άγγελο Παληκίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την εξαιρετική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του.
-Την Οντέτ Βαρών Βασάρ, Διδάκτορα Σύγχρονης Ιστορίας ΕΚΠΑ για την εξαιρετική παρουσίασή της.
-Τη μουσική μπάντα των Γεωργίας Βεληβασάκη, Αργυρώς Κεραμιδά και Αντρέα Ζιάκα για την μοναδική εκτέλεση Σεφαραδίτικων τραγουδιών.
-Την υψίφωνο Μαριάντζελα  Χατζησταματίου για την εκπληκτική εκτέλεση της προσευχής Eli-Eli που σημαίνει Θεέ μου- Θεέ μου.
Ιδιαίτερα ευχαριστούν τον Ιωσήφ Μεβοράχ για την παρουσίαση του πολύ σημαντικού για την Καβάλα βιβλίου του  «Οι Εβραίοι στην Μέκκα του Καπνού», για τη δημιουργία και την επιμέλεια της έκθεσης φωτογραφίας, καθώς και για την προσφορά των σεφαραδίτικων εδεσμάτων, που ήταν μοναδική εμπειρία για τους καλεσμένους.
Τέλος, ευχαριστούν τον δήμο Καβάλας για την παραχώρηση της Δημοτικής Καπναποθήκης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την ουσιαστική επανασύνδεση της σύγχρονης Καβάλας με την ιστορία της.

Επίσης, συμφωνήθηκε με την Ισραηλιτική Κοινότητα Καβάλας η ανάληψη από κοινού πρωτοβουλίας για την πρώτη αναπτυξιακή συνάντηση στην Καβάλα επιχειρηματιών της πόλης με αντιστοίχους του Ισραήλ.

In this article