Το τελευταίο ταξίδι του «ΤΑΞΙΑΡΧΗ» [φωτογραφίες]

Με την απομάκρυνση του καϊκιού από τα αβαθή ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «σκούπα» του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για την απομάκρυνση όλων των επικινδύνων και επιβλαβών πλοίων

Με την απομάκρυνση του αλιευτικού σκάφους «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 από τα αβαθή, έξω από το λιμάνι της Νέας Περάμου του δήμου Παγγαίου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας για την απομάκρυνση όλων των επικινδύνων και επιβλαβών πλοίων από τους λιμένες αρμοδιότητάς του.






Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής της ΟΛΚ ΑΕ, για προστασία του περιβάλλοντος και λήψης μέτρων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας από επικίνδυνα και επιβλαβή πλοία που εγκαταλείπονται για διαφόρους λόγους στους λιμένες αρμοδιότητάς του.

Το συγκεκριμένο ιστορικό αλιευτικό είχε κολλήσει στα αβαθή ανοιχτά του λιμανιού της Νέας Περάμο, παρασυρόμενο από έναν ισχυρό νοτιά.

Το παλιό σκαρί ρυμουλκήθηκε στο παλιό λιμάνι και «περιμένει» -σύμφωνα με πληροφορίες- τον νέο του ιδιοκτήτη για να απομακρυνθεί πλήρως από την περιοχή και να ξεκινήσει ανανεωμένο τα νέα του ταξίδια στους ελληνικούς ψαρότοπους.