Μηχανική βλάβη εν πλω παρουσίασε ο «ΝΙΚΗΤΗΣ». Συνελήφθη ο πλοίαρχος!

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας δεν είχε εξασφαλίσει το πλοίο να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ναυτιλιακά έγγραφα

ΗΛιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019 ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, το οποίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου με προορισμό τον λιμένα Πρίνου Θάσου, κενό επιβατών, και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Ψαθούρας, παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία στην αριστερή κύρια μηχανή.




Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πρίνου Θάσου με μειωμένη ταχύτητα, ενώ κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας δεν είχε εξασφαλίσει το πλοίο να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις ναυτιλιακά έγγραφα προκειμένου να εκτελέσει τα τακτικά του προγραμματισμένα δρομολόγια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΝΙΚΗΤΗΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.