Μετονομασία οδού Μητροπόλεως: Ελάχιστος φόρος τιμής στον μακαριστό Μητροπολίτη Προκόπιο [φωτογραφίες]

Και επίσημα πλέον η οδός μετονομάστηκε σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ύστερα από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου, να παίρνει σάρκα και οστά

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσουσε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, πραγματοποίησε την Κυριακή της Ορθοδοξίας 17 Μαρτίου 2019 την επίσημη τελετή μετονομασίας της οδού «Μητροπόλεως» σε οδό «Μητροπολίτου Προκοπίου», υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ύστερα από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου.

Προηγήθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου και στη συνέχεια Κλήρος και Λαός, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου, μετέβησαν προς την οδό Μητροπόλεως όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής της νέας οδού «Μητροπολίτου Προκοπίου» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο και τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

«Σήμερα πράττουμε ένα έργο τιμής και ευγνωμοσύνης σε έναν άνθρωπο ο οποίος δαπάνησε τον εαυτό του για την πνευματική ζωή αυτού του τόπου και βρέθηκε κατά καιρούς μπροστά σε δυσκολίες. Δεν έβλαψε κανέναν, δεν κατηγόρησε κανέναν. Αντιθέτως, ελάχιστοι εκφράστηκαν κάπως αντίθετα εναντίον του. Παρ’ όλα αυτά, η στιγμή αυτή αποτελεί για όλους μας κάτι το όμορφο και τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους θυμούνται οι επόμενοι», δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος ο Μητροπολίτης Στέφανος.

«Μερικοί από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε θεωρώντας τον Προκόπιο πατέρα μας. Μάς τάραξε όλους η είδηση του χαμού του. Δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ μακαριστέ πατέρα μας», ανέφερε επίσης συγκινημένη η κ. Τσανάκα.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή μετονομασίας της οδού