Αγνοείται 57χρονος ψαράς από τη Θάσο

Σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος «χτενίζουν» την περιοχή χωρίς να υπάρχει, μέχρι τώρα, αποτέλεσμα-Ο άτυχος αλιέας ξεκίνησε για ψάρεμα από τον Λιμένα και για ένα περίπου 24ωρο δεν έχει δώσει σημεία ζωής

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019 είναι σε εξέλιξη οι έρευνες τις οποίες διεξάγει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας με τα σκάφη του και στη συνέχεια και με ελικόπτερο το οποίο απογειώθηκε από τη Λήμνο, καθώς και με ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, προκειμένου να εντοπιστεί 57χρονος ερασιτέχνης αλιέας ο οποίος ξεκίνησε από τον Λιμένα της Θάσου για να ψαρέψει με το μικρό σκάφος του και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
Οι έρευνες γίνονται όχι μόνο στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα, αλλά κατά μήκος των παραλιών όλου του νησιού και ανοιχτά της Θάσου, με τη συμμετοχή και ψαράδων, ενώ θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

H επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για περιστατικό αγνοούμενου 57χρονου αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, είχε αποπλεύσει με το Ε/Π-Α/Κ ”ΚΑΛΙΝΚΑ” Λ.Κ. 805 από το λιμένα ν. Θάσου, μεσημβρινές ώρες χθες, για διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοείται.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ν. Θάσου από πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς επίσης και από ικανό αριθμό επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών.

Παράλληλα, τέσσερα (04) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησαν έρευνες από ξηράς, ενώ απογειώθηκαν πυροσβεστικό αεροσκάφος και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.