Οι μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα πήραν άριστα και στον… κινηματογράφο [βίντεο]

Οι μαθητές δεν πήγαν... αδιάβαστοι στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: «Cinema… διάβασες;» και απέσπασαν το ειδικό βραβείο ορχηστρικής μουσικής στην κατηγορία Μουσική Σύνθεση-Οι συντελεστές της ταινίας

Ποιος είπε ότι οι μαθητές μπορούν να είναι παραγωγικοί μόνο εντός του σχολείου; Τρανή απόδειξη του αντιθέτου το Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα το οποίο διακρίθηκε στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους: «Cinema… διάβασες;» αποσπώντας το ειδικό βραβείο ορχηστρικής μουσικής στην κατηγορία Μουσική Σύνθεση για την ταινία μικρού μήκους «Το Ζάρι», σε συνεργασία με τον μουσικό, Γιάννη Ανατολίτη και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ευδοκία Φανερωμένου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου.

Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».

Οι συντελεστές-μαθητές της ταινίας

Αϊβαζίδου Ιωάννα, Ευμορφοπούλου Μαρία, Βουδούρης Ιωάννης, Καραδήμου Δήμητρα, Καρακασίδου Σοφία, Κασμολλάρι Ευτυχία, Κεσικιάδου Κατερίνα, Κοκκινίδης Χρυσάφης, Κουντουδάκη Μαρία, Λαλίκου Ειρήνη, Λεμονίδου Θεοδώρα, Μιναγκορασβίλι Μιχαήλ, Μπόνια Αθηνά, Μπόνια Γεωργία, Μπουδαλάκις Πάρις, Μπουλούτα Γεωργία, Ορνιθόπουλος Ευριπίδης και Παπαδοπούλου Ιωάννα, σε συνεργασία και με τον Νικόλαο Πεγγαρά.

Η υπόθεση της ταινίας

Μια παρέα εφήβων περιμένοντας το λεωφορείο συνηθίζουν να ρίχνουν ζάρια μέσω εφαρμογής στο κινητό τους και παίζουν ένα δικό τους παιχνίδι. Εκείνος που τυχαίνει τη χαμηλότερη ζαριά στο κινητό υποβάλλεται από τους υπόλοιπους σε μια αστεία δοκιμασία. Το βράδυ συναντιούνται μέσω… του κινητού, το οποίο μονοπωλεί με κάθε τρόπο, κατά τη συνήθεια, τις τελευταίες βραδινές τους στιγμές. Ώσπου ένας από την παρέα σκαρφίζεται μια έκπληξη και αποφασίζει να τους αιφνιδιάσει. Το πρωί βρίσκουν όλοι στην εξώπορτά τους ένα κουτί που τους προκαλεί σε ένα μυστήριο ραντεβού. Ένας παράξενος τύπος τους δίνει μία κάρτα με διεύθυνση. Η παρέα οδηγείται σε μία ευχάριστη περιπέτεια κατά την οποία η δημιουργικότητα, η φαντασία και η δια ζώσης επαφή επικυριαρχούν με τρόπο ασυνείδητο στο σκόρπισμα χρόνου και στον αυτοματισμό της μαζικής συμπεριφοράς.

Δείτε [εδώ] την ταινία των μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα