25η Μαρτίου: Κάτω από έναν ζεστό ήλιο και τη σκιά μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας η παρέλαση στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Πολύς ο κόσμος στην παραλία της Καβάλας-Σκόρπισε συγκίνηση το πέρασμα του Ειδικού Σχολείου και επευφημίες η σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας του Μουσικού Σχολείου

Με πολύ καλό καιρό και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην παραλία της Καβάλας, κάτω από τη τη σκιά μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας η οποία κυμάτιζε από έναν γερανό.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλία της πόλης, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Το πιο συγκινητικό στιγμιότυπο ήταν το πέρασμα των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, με τον κόσμο να ξεσπάει σε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ τις επευφημίες του κόσμου κέρδισε το Μουσικό Σχολείο, οι μαθητές του οποίου κρατούσαν μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση