Καβάλα: Διαμαρτυρία για τη Μακεδονία με τραγούδια και χωρίς παρατράγουδα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου [φωτογραφίες]

Ισχνές αποδοκιμασίες προς τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρέθηκε στην παρέλαση-Ισχυρός αστυνομικός κλοιός υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή» από τη Φιλαρμονική, Συλλόγους και σχολεία

Δεν έλειψαν ούτε από την Καβάλα οι διαμαρτυρίες πολιτών στις παρελάσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μερίδα πολιτών συγκεντρώθηκε στην παραλία της πόλης λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση (δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρέλαση) φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της κυβέρνησης, ενώ αποδοκιμάστηκε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου κατά την έλευσή του στην εξέδρα των επισήμων, καθώς ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της κυβέρνησης.  




Η διαμαρτυρία έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έναν ισχυρό αστυνομικό κλοιό ο οποίος αποδοκιμάστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος, ωστόσο δεν προκλήθηκε κάποια ένταση.

Οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν αρκετές φορές το «Μακεδονία Ξακουστή», κάτι το οποίο έπραξαν και κάποιοι Σύλλογοι και σχολεία, ενώ το τραγούδι παιάνισε αρκετές φορές και η Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας, χωρίς, ωστόσο να… συλλαμβάνεται κάποιος, σύμφωνα με τη φερόμενη ως… «ρήτρα» της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο μόνος φορέας, πάντως, ο οποίος έβαλε με πανό την «υπογραφή» του στη διαμαρτυρία ήταν η Ελληνική Αυγή, ο συνδυασμός της Χρυσής Αυγής για τις Δημοτικές Εκλογές στον δήμο Καβάλας, κάτι το ποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως τόσο ευρύτερα από τον κόσμο όσο και από τους συγκεντρωμένους.