Ο Αθανάσιος Αθανασίου μπροστάρης στον αγώνα στήριξης της Καβάλας στον Osman Kavala

Ο τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού

Την πρόθεση του Αθανάσιου Αθανασίου να ηγηθεί του νομικού επιτελείου που θα σταθεί το πλευρό του Osman Kavala, έκανε γνωστή με ανακοίνωση του το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού της Καβάλας. Ο τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας δήλωσε εγγράφως ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθεια και δράση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του επίτιμου Καβαλιώτη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες από την Τουρκική δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του ΙΚΚΙΚ αναφέρει σχετικά: «Μετά το από 19-3-2019 δελτίο τύπου που ανάρτησε το ΙΚΚΙΚ για την στήριξη του Οsman Κavala, ο συμπολίτης μας δικηγόρος και τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Αθανάσιου Αθανασίου, δήλωσε εγγράφως στο Ινστιτούτο μας, ότι στηρίζει κάθε σχετική προσπάθεια και δράση.

Η δήλωση αυτή του κ. Αθανασίου εκφράζει την ευαισθησία του για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές της ελευθερίας της έκφρασης και τον τιμά ιδιαίτερα ως πολίτη και ως δικηγόρο.

Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού γνωστοποιεί την επιθυμία ο κ. Αθανασίου να είναι ο επικεφαλής του νομικού κλιμακίου για την στήριξη του επίτιμου συμπολίτη μας Οsman Κavala».