Αποστρατικοποίηση των νησιών από το Καστελόριζο ως τη… Θάσο ζητάει η Τουρκία [έγγραφο]

Με τη ΝΟΤΑΜ η οποία εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 η Άγκυρα ζητάει να μη γίνει άσκηση από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ελληνικά νησιά, γιατί είναι... αποστρατικοποιημένη ζώνη

Μια ημέρα μετά την παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου στο Αγαθονήσι, η Άγκυρα επανέρχεται με ΝΟΤΑΜ και διεκδικεί την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από το Καστελόριζο ως τη… Θάσο.

Με τη ΝΟΤΑΜ η οποία εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 ως αντίδραση σε δέσμευση περιοχών του Αιγαίου από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για άσκηση, η Τουρκία ζητά να μη γίνει άσκηση σε ελληνικά νησιά, γιατί είναι… αποστρατικοποιημένη ζώνη!




Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το Καστελόριζο, τη Ρόδο, τη Σαμοθράκη, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λήνο, τη Λέσβο, τη Θάσο και άλλα μικρότερα νησιά, για τα οποία η Άγκυρα θέτει διαρκώς αμφισβητήσεις.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αναφέρει τα νησιά με τα ονόματα τα οποία έχουν δώσει σε αυτά στην τουρκική και όχι με τη διεθνή και ελληνική τους ονομασία, κάτι το οποίο εντόπισε η ελληνική πλευρά και στην απόρριψη της τουρκικής ΝΟΤΑΜ το επισημαίνει.

Διαβάστε το έγγραφο με το αίτημα της Τουρκίας