Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας με την Ελληνική Αυγή

Οι «Μαχητές της Μνήμης» ανέλαβαν την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Δημήτρη Βογιατζή τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019

Με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Μαχητές της Μνήμης» ανέλαβαν την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας της Χρυσής Αυγής και υποψήφιο δήμαρχο με την Ελληνική Αυγή για την Καβάλα, Δημήτρη Βογιατζή τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 στην οδό 7ης Μεραρχίας (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Το κείμενο της ανάληψης ευθύνης

Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται καθημερινά επιθέσεις σε πρόσφυγες, οικογένειες και μικρά παιδιά, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις, σε θεατρικές παραστάσεις, σε αντιφασίστες/στριες, σε οτιδήποτε διαφορετικό και «ξένο» για τους «νταήδες» της Χ.Α. Πριν λίγες μέρες είδαμε τη σκληρή και πραγματική εκδοχή αυτής της συμπεριφοράς από τον Ναζί μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας. Στο όπλο του ήταν γραμμένη μια κωδική φράση “14 words” ( 14 λέξεις ) “We must secure the existence of our people and the future for white children” (πρέπει να εξασφάλισουμε την ύπαρξη του λαού μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά ). Η φράση αυτή χρησιμοποιείται από τους Ναζί σε όλο το κόσμο για να συνεννοούνται μεταξύ τους. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τον Αμερικάνο Νεοναζί, Ντέιβιντ Λέιν, μέλος της οργάνωσης The Order. Τη φράση αυτή, εννοείται πως τη χρησιμοποιούν και οι «δικοί» μας Χρυσαυγήτες. Ξεκάθαρα δίνουν τα εύσημα στο μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας και σε όλους τους Νεοναζί δολοφόνους. Μαχόμενοι το φασισμό, αποφασίσαμε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 20/3/2019, να κάψουμε το αυτοκίνητο του Δημήτρη Βογιατζή, γραμματέα της Τ.Ο. Καβάλας και υποψήφιο δημάρχου με την Ελληνική Αυγή. Αυτό ήταν μόνο η αρχή, τσακίζουμε Ναζί.

«Μαχητές της Μνήμης»