«Επαγγελματικό» ταξίδι στη Ρουμανία για το 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ και επίσκεψη στο επαγγελματικό λύκειο Colegiul Auto Traian Vuia στην πόλη Targu Jiu

Από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου 2019, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ δράση ΚΑ2 με τίτλο «Ready, Steady, Go!», βρέθηκαν στο επαγγελματικό λύκειο Colegiul Auto Traian Vuia στην πόλη Targu Jiu της Ρουμανίας μαζί με τις αντίστοιχες αποστολές της Τσεχίας και της Πολωνίας, για να συμμετάσχουν στην 1η διακρατική συνάντηση εργασίας του προγράμματος.

Για μια εβδομάδα οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στα συστήματα πέδησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Έμαθαν να προσαρμόζουν τον άξονα πέδησης σε ένα Go-Kart, να ρυθμίζουν και να βελτιώνουν τις επιδόσεις του. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν βιομηχανία παραγωγής ηλεκτροκινητήρων στο Βουκουρέστι και συνεργείο μετατροπής βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα. Μοναδική εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ford όπου περιηγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής του μοντέλου Ecosport.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Βιολέτα Σαμιώτη και ο εκπαιδευτικός Θόδωρος Καϊπης που συνόδευσαν την αποστολή, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης και συγχαίρουν τους  μαθητές για την άψογη συμπεριφορά και την άριστη εκπροσώπηση του σχολείου.