Αποκατάσταση πεσμένης γέφυρας σε χρόνο… dt; Κάν’ το όπως η Κρήτη!

Πώς το νησί απέκτησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δυο γέφυρες τύπου Βailey με τη βοήθεια του Στρατού, μετά από την καταστροφή τους από τη θεομηνία η οποία έπληξε το δυτικό του μέρος-«Οδηγός» και για την Καβάλα;

Πολύς ο λόγος τελευταία για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στο κάτω νοσοκομείο στην Καβάλα. Στο τραπέζι «έπεσαν» προσωρινές και μόνιμες λύσεις, όλες, ωστόσο, χρονοβόρες. Παράλληλα, συζητήθηκε ως λύση και η συνδρομή του Στρατού. Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, όμως και συγκεκριμένα στην Κρήτη, οι ιδέες έγιναν πράξη και αποκαταστάθηκαν γέφυρες, οι οποίες έπεσαν από πλημμυρικά φαινόμενα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ήδη έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας, τύπου Βailey, στις Βρύσες-Πατελάρι στην Κρήτη. Το μήκος της γέφυρας φτάνει τα 15 μέτρα κι έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ενώ η διέλευση των αυτοκινήτων γίνεται κανονικά.

Πρόκειται για τη δεύτερη στρατιωτική γέφυρα τέτοιου τύπου η οποία τοποθετήθηκε, λόγω της καταστροφής 7 γεφυριών κατά την πρόσφατη θεομηνία η οποία έπληξε το νησί. Η άλλη γέφυρα τοποθετήθηκε στην παλιά εθνική οδό στον Πλατανιά, έχει μήκος 39 μέτρα, πλάτος 3,80 μέτρα και είναι μονής κατεύθυνσης, ενώ στις δυο άκρες τις γέφυρας έχει τοποθετηθεί σκυρόδεμα, για να είναι ομαλή η πρόσβαση των οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της μεταφοράς, της συναρμολόγησης και της τοποθέτησης των γεφυρών έγινε περίπου μέσα σε μια βδομάδα.

*Πηγή: efsyn.gr Φωτογραφία: kriti24.gr