Καβάλα: Πρωταγωνιστές τα παιδιά στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου [φωτογραφίες]

Κατάμεστο το αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην εκδήλωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα μικρά παιδιά να κλέβουν την παράσταση

Μία εξαιρετική εκδήλωση ετοίμασε και πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας και οι συνεργαζόμενες σχολικές μονάδες.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάμεστο από παιδιά και γονείς Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η εκδήλωση περιείχε ένα πλήθος εκπαιδευτικών, μουσικών και ψυχαγωγικών δράσεων, ενώ άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του προέδρου του συλλόγου Εκπαιδευτικών της ΠΕ Καβάλας.

Ακολούθησαν εμψυχωτικές δράσεις με τον Γιάννη Θεοδώρου, ποντιακά και σμυρναίικα τραγούδια, συνοδεία ορχήστρας, αλλά και παρουσιάσεις δράσεων από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Καβάλας.

Παράλληλα στον χώρο του φουαγιέ του Διοικητηρίου λειτουργούσε έκθεση με έργα μαθητών από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Καβάλας. Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετείχαν το 8ο Νηπιαγωγείο με το θέμα «Η βαλίτσα του πρόσφυγα», το 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Καρβάλης με το θέμα «Βαρκούλες», το Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρβάλης με το θέμα «Κούκλες», το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας με το θέμα «Δύο παιδιά μία αγκαλιά» και το 24ο Νηπιαγωγείο Καβάλας με το θέμα «Δρόμοι φυγής… δρόμοι ελπίδας».