Έκλεψαν την καρδιά των Καβαλιωτών οι μικροί «Ονειροκουβαλητές σε δράση» [φωτογραφίες]

Οι μικροί μαθητές ετοίμασαν μια διαδραστική εμπειρία ανάγνωσης για τους μεγαλύτερους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με έναν πολύ πρωτότυπο και γλυκό τρόπο γιορτάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου 2019 την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Εκεί έλαβε χώρα μία εκδήλωση προετοιμασμένη από μικρούς μαθητές μαζί με τη συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας, Τασούλα Τσιλιμένη. Δεν μπορούσε να έχει κάποιος άλλος τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού για όσους δεν το γνωρίζουν, 2 Απριλίου γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην προσπάθεια προσέγγισης των μικρών της αναγνωστών, εκτός από τη συνεργασία της με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας στις δράσεις του Δικτύου των Ελληνικών Βιβλιοθηκών, στις αρχές του Σεπτέμβρη ξεκίνησε η λειτουργία μιας ομάδας φιλαναγνωσίας για παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.

Την ονόμασε «Ονειροκουβαλητές σε δράση». Το γιατί, το έμαθαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, καθώς φέτος επιλέχθηκε ένας ξεχωριστός τρόπος για να γιορταστεί η Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου, με πρωταγωνιστές τους μικρούς «Ονειροκουβαλητές», οι οποίοι ετοίμασαν ένα πολύ ξεχωριστό δρώμενο με βίντεο, σλάιτς και αφηγήσεις από διάσημα και αγαπημένα παιδικά παραμύθια.