«Πάσχα το Ελληνικόν» από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου [φωτογραφίες]

Κλήρος και λαός μεταφέρθηκαν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των αγίων ημερών με τη φωνή της Μελίνας Μποτέλη σε μια εξαιρετική εκδήλωση στον ιερό καθεδρικό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου της Καβάλας

Με εξαιρετική οργάνωση και συγκροτημένη παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου 2019 από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου το ωραιότατο αφηγηματικό και μουσικό δρώμενο «Πάσχα το Ελληνικόν».

Ο ιερός καθεδρικός Ναός του αγίου Αποστόλου Παύλου της Καβάλας αγκάλιασε μαζί με την θερμή συμμετοχή του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού, όπως και με την παρουσία των εκπροσώπων των αρχών και του καλλιτεχνικού χώρου του τόπου, τον Ελληνικό Βυζαντινό Χορό «Οι Δομέστικοι» και την παραδοσιακή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου πρωτοψάλτου του ιερού Προσκυνήματος του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου Νέας Καρβάλης κ. Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ.

Η διάσημη ηθοποιός και μοναδική μουσική ερμηνεύτρια κ. Μελίνα Μποτέλη μαζί με το άρτια συγκροτημένο μουσικό σύνολο των χορωδών παρουσίασαν με ενθουσιασμό και ευλάβεια, αλλά και με συγκινητικό αφηγηματικό και ερμηνευτικό τρόπο, επίκαιρα βιβλικά κείμενα και έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους της περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής, της Μ. Εβδομάδος και της Κυριακής του Πάσχα.

Με τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και την παρουσία όλων, η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία και μας μετέφερε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των αγίων ημερών.