Και το βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή-στον Έλληνα δάσκαλο» πήγε σε… Καβαλιώτη! [φωτογραφίες]

Στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Βλαστάρη αναγνωρίστηκαν μια σειρά από δράσεις που διοργανώθηκαν και σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για τη Φιλαναγνωσία και το Παιδικό Βιβλίο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απονεμήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 τα βραβεία Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2019 του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα βραβεία του 2019 σε συγγραφείς, εικονογράφους, μεταφραστές και φορείς (για τα βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2018).

Παράλληλα κηρύχθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων για την Ημέρα Βιβλίου 2019 με το σύνθημα «Διαβάζω & Αλλάζω», την οποία συνδιοργανώνουν για τέταρτη χρονιά η ΕΝΕΛΒΙ, η Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ.




Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους, έκδοσης 2018.

Το Βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή – στον Έλληνα Δάσκαλο» σε εν ενεργεία δάσκαλο ή άλλης ειδικότητας εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και την Παιδική Λογοτεχνία, απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Βλαστάρη, δάσκαλο στο 2o Δημοτικό Σχολείο Καβάλας [Αθλοθέτης: Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ].

Ο Καβαλιώτης εκπαιδευτικός έγραψε σχετικά στον λογαριασμό του στο facebook:

«Μια στιγμή, μια ζωή. Ευχαριστώ τον “Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου” ΙΒΒΥ. Η βράβευση “Κ.Π. Δεμερτζή” του Έλληνα Εκπ/κού Α/θμιας αντικατοπτρίζει το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας-κ. Κουμανίδου Κατερίνα. Αφιερώνεται στους μαθητές μου, στους συναδέλφους μου και στους φανταστικούς συνεργάτες μιας ζωής για έναν καλύτερο κόσμο: “Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος”».

Σχετικά με την ΙΒΒΥ

Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, σωματείο πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα [International Board on Books for Young People – IBBY].

Τα μέλη του είναι συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και των τριών βαθμίδων, εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές, παιδοψυχολόγοι και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για το παιδικό βιβλίο και το αποδεικνύουν έμπρακτα.