Μάκης Παπαδόπουλος: Απαραίτητη η παρέμβαση του δήμου Καβάλας για ΕΛΤΑ αλλά και για ΑΤΜ στη Νέα Καρβάλη

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» για το πρόβλημα που προέκυψε με το επικείμενο κλείσιμο του ταχυδρομείου

Την παρέμβαση του δήμου Καβάλας προκειμένου να δημιουργηθεί στη Νέα Καρβάλη ταχυδρομικό πρακτορείο, σε συνεργασία με ιδιώτη, στην περίπτωση που τελικά τα ΕΛΤΑ κλείσουν το τοπικό κατάστημα, αλλά και να τοποθετηθεί τραπεζικό ΑΤΜ  ζητάει με ανακοίνωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας επισημαίνει ότι για τον ίδιο και την παράταξη του ο δήμος Καβάλας δεν σταματά στον Αγ. Σίλα ή τις Καμάρες και θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου οι δημότες να έχουν πρόσβαση σε διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Απόλυτη ανάγκη να έχει η Νέα Καρβάλη ταχυδρομικό πρακτορείο – τραπεζικό ΑΤΜ»

«Στους οικισμούς και σε ολόκληρη την ύπαιθρο του δήμου μας, η παρουσία σημαντικών υπηρεσιών για τους πολίτες (υποκαταστήματα τραπεζών, ΑΤΜ, ταχυδρομικά καταστήματα κ.ά.) συνεχώς υποβαθμίζεται για λόγους εξορθολογισμού ή κόστους. Στη Ν. Καρβάλη προέκυψε άμεσο πρόβλημα από την απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) να καταργήσουν το τοπικό ταχυδρομικό κατάστημα.

Επιπλέον, η Ν. Καρβάλη (με πάνω από 2.000 κατοίκους και πολλές επιχειρήσεις) δεν έχει ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας ούτε καν ΑΤΜ!

Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος οφείλει να παρέμβει, ώστε:

  • να δημιουργηθεί οπωσδήποτε ταχυδρομικό πρακτορείο, σε συνεργασία με ιδιώτη, που θα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες ενός ταχυδρομικού καταστήματος (αν τελικά τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να κρατήσουν το κατάστημα)
  • τραπεζικά ιδρύματα να τοποθετήσουν ΑΤΜ στη Ν.Καρβάλη, για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι χωρίς ταλαιπωρία.

Για εμάς, ο Δήμος Καβάλας δεν σταματά ούτε στις Καμάρες ούτε στον Άγιο Σίλα.

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε οι δημότες μας να έχουν πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες».