Καβάλα: Υψηλού επιπέδου ημερίδα για το Οικονομικό Έγκλημα από τον Δικηγορικό Σύλλογο [φωτογραφίες]

Παρουσία Καθηγητών και επιφανών ανθρώπων του Νομικού Κόσμου της χώρας στη Μεγάλη Αίθουσα του Imaret

Επιφανείς καθηγητές και άνθρωποι του νομικού «γίγνεσθαι» της χώρας συμμετείχαν στην επίκαιρη και ενδιαφέρουσα επιστημονική διημερίδα με θέμα «Το Οικονομικό Έγκλημα» την οποία διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ιμαρέτ την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, με το «παρών» να δίνουν πολλοί νομικοί της Καβάλας.

Προεδρεύοντες της σημαντικής αυτής εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής, Γιάννης Γιαννίδης και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Στέλιος Γκρόζος. Εισηγητές της διημερίδας ήταν ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Στέφανος Παύλου, ο επίκουρος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γιώργος Δημήτραινας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας, Βασίλης Αδάμπας, ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Θεοχάρης Δαλακούρας, ο επίκουρος καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δημήτρης Συμεωνίδης και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Οι εισηγήσεις της διημερίδας

Στη συνεδρία της Παρασκευής ο κ. Παύλου ανέπτυξε το θέμα «Η ποινική προστασία της δημόσιας περιουσίας και η σχεδιαζόμενη δραστική αναδιάταξή της στο σχέδιο του νέου Π.Κ.», ενώ ο κ.  Δημήτραινας έκανε εισήγηση με τίτλο «Η επιρροή της διοικητικής παραγραφής στην ποινική καταστολή της φοροδιαφυγής στο εισόδημα». Τέλος, ο κ. Αδάμπας ανέπτυξε το θέμα «Ο κυρωτικός κανόνας για τη «φορο-υπερημερία» και τα δογματικά του ανακόλουθα».

Αντίστοιχα, το Σάββατο ο κ.  Δαλακούρας μίλησε για τη «Δικονομική αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος», ακολούθησε ο κ. Συμεωνίδης με θέμα «Καταπολέμηση της διαφθοράς και της οικονομικής εγκληματικότητας: σύγχρονες δικονομικές όψεις», ενώ η διημερίδα έκλεισε με τον κ. Τσόγκα και την εισήγηση του «Μηχανισμοί καταπολέμησης του εγκλήματος της φοροδιαφυγής. Σχέση φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ειδικά μέτρα καταπολέμησης του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».