Θεόδωρος Τζατζάρης: Εγώ έκανα μια ιστορική αναφορά, αν σε κάποιους δεν άρεσε, τι να κάνω;

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας απαντάει στις καταγγελίες του Γιάννη Εριφυλλίδη περί «διαμόρφωσης παιδικών συνειδήσεων»-Τι λέει για το δρομολόγιο της αποστολής και για τις αντιδράσεις κάποιων γονέων και η μεγάλη απορία του

Απάντηση στην καταγγελία του επικεφαλής του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά», μουσικού και δικηγόρου, Γιάννη Εριφυλλίδη ότι διαμορφώνει παιδικές συνειδήσεις χρησιμοποιώντας το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (διαβάστε εδώ την καταγγελία) δίνει ο πρόεδρος του ΔΩΚ, Θεόδωρος Τζατζάρης.

Ο κ. Τζατζάρης σε δηλώσεις του στον ALPHA Radio 88,6 θεωρεί ακατανόητο το γεγονός ότι γίνεται θέμα μια εκδρομή των μαθητών του Ωδείου στη Βάρνα έναν χρόνο μετά την πραγματοποίησή της, τονίζει ότι όσα ιστορικά στοιχεία παρέθεσε στους μαθητές «τα λέει η ελληνική ιστορία», ενώ προσθέτει ότι το δρομολόγιο της αποστολής είχε εγκριθεί από το ΔΣ του Ωδείου και ακολουθήθηκε κατά γράμμα.

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του ΔΩΚ

Είχαμε πάει ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στη Βάρνα και καθ’ οδόν περνώντας από τον Προμαχώνα είδα το Οχυρό Ρούπελ έκανα μια αναφορά στη μάχη των Οχυρών. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάλλουν στο πρόσωπό μου έναν χρόνο μετά. Κατά την επιστροφή μας από τον Εύξεινο Πόντο έκανα αναφορά για τις χαμένες πατρίδες και τις διώξεις του ελληνισμού, γιατί αυτή είναι η ιστορία μας. Το δρομολόγιο είχε προγραμματιστεί σε συνεννόηση με το πρακτορείο, εγκρίθηκε από το ΔΣ και ακολουθήθηκε ακριβώς. Σε κάποιους από τους γονείς δεν άρεσαν αυτές οι αναφορές. Τα παιδιά ήταν 15 χρόνων και κάποιοι ενήλικες. Εγώ έκανα μια ιστορική αναφορά, αν σε κάποιους δεν άρεσε, τι να κάνω; Αυτά που ανέφερα τα λέει η ελληνική ιστορία.