Γιάννης Προμούσας: Στόχος μας να γίνει η άθληση, τρόπος ζωής!

Ο πρόεδρος της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας μάς καλεί στην ημερίδα «γυμνάΖΩμαι» που διοργανώνει η ΛΦΚ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

«ΓυμνάΖΩμαι»: Μια ημερίδα με τρεις θεματικές ενότητες –άσκηση, διατροφή και υγεία– διοργανώνει η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 19:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ομιλητές θα είναι ο καρδιολόγος Θεόδωρος Μήτρας, ο γυμναστής Γιάννης Τζανετάκης και η διαιτολόγος Ειρήνη Μοδέστου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λέσχη Φιλάθλων παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Όπως δηλώνει στο KAVALA POST ο πρόεδρος της Λέσχης Γιάννης Προμούσας «σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τον αθλητισμό της πόλης μας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, να προάγουμε την άθληση και να ωθήσουμε τους συμπολίτες μας στην άσκηση».

«Είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, συνδυαστικά με σωστή διατροφή. Αυτό θα βελτιώσει την υγεία μας, το καρδιαγγειακό μας, θα μας δώσει ευεξία, καλύτερη ποιότητα ζωής και μακροζωία. Απλώς πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, χωρίς υπερβολές τόσο στην εκγύμναση όσο και στη διατροφή, για να μην προκαλέσουμε βλάβες στο σώμα μας.

»Είναι πολύ ευχάριστο που βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να γυμνάζονται. Θα έλεγα ότι είναι και ένα φαινόμενο της εποχής. Πέρα από την υγεία, η άθληση μάς βοηθά να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να φτιάξουμε ένα όμορφο σώμα. Ειδικά αυτή την περίοδο ενόψει καλοκαιριού, πολλοί θέλουν να βελτιώσουν τη σιλουέτα και την εξωτερική τους εμφάνιση. Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε μόνο σε αυτό, ούτε να είναι κάτι πρόσκαιρο. Θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και να εντάξουμε την άθληση στη καθημερινότητα μας.

»Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αθληθεί κανείς. Σε ένα γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, τρέχοντας στην ύπαιθρο ή κάνοντας ποδήλατο. Εξαρτάται από το τι αρέσει στον καθένα, τι θεωρεί ότι του ταιριάζει και φυσικά το χρηματικό κόστος. που είναι πολύ σημαντικό. Κάθε μορφή άσκησης είναι όμορφη και μόνο οφέλη έχει να μας δώσει, αρκεί να την κάνουμε σωστά, ευχάριστα, να την απολαμβάνουμε και όχι με τρόπο ψυχαναγκαστικό.

»Θεωρώ ότι η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας με τις εκδηλώσεις και τους αγώνες που έχει διοργανώσει, έχει συμβάλει σημαντικά στο να δώσει το ερέθισμα και το κίνητρο σε πολλούς συμπολίτες μας να αθληθούν. Απόδειξη αυτού, το Kavala Night City Run που μαζεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 1.500 συμμετέχοντες»!