Δήμος Νέστου: Έτσι θα γίνει η πλατεία Ηρώων στη Χρυσούπολη [μακέτα]

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της πλατείας-Συνάντηση του δημάρχου Νέστου με τους καταστηματάρχες-Αναλυτικά οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 1-7 Απριλίου 2019

Προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία για την ανάπλαση της πλατείας Ηρώων στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα όψη στη γενική εικόνα της πόλης προς όφελος των πολιτών, αλλά και των επαγγελματιών. Για τον λόγο αυτό, τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο συνάντησαν στο γραφείο του, την Τρίτη 2 Απριλίου, οι καταστηματάρχες που κάνουν χρήση του  χώρου της Πλατείας Ηρώων περιμετρικά με τραπεζοκαθίσματα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επικείμενες αλλαγές διαμόρφωσης του χώρου, για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, καθώς και τον χώρο χρήσης που προβλέπεται για τον καθένα. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συναντηθούν εκ νέου από κοντά στον χώρο της πλατείας για να διευθετηθούν δια ζώσης οι λεπτομέρειες. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συναντήθηκε τελικά το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου με τους καταστηματάρχες στην Πλατεία Ηρώων προκειμένου να συζητήσουν λεπτομέρειες  για τη νέα πλατεία που θα διαμορφωθεί.

Παράλληλα, αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ η εκπόνηση του διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Ηρώων εντός του οικισμού Χρυσούπολης», προϋπολογισμού ύψους 480.500,00 ευρώ. Ως τις 26 Απριλίου θα κατατεθούν οι προσφορές.

Δείτε πώς θα διαμορφωθεί η πλατεία

Διαβάστε αναλυτικά τις δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της Δημοτικής Αρχής το χρονικό διάστημα 1-7 Απριλίου 2019.

Αρχίζουν οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Νέστου-Σημαντικοί δρόμοι της Χρυσούπολης αποκαθίστανται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια

Την Τρίτη 2 Απριλίου, υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού ύψους 1.000.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της Χρυσούπολης με ανάδοχο εταιρεία την Α. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ-Δ.ΚΟΥΤΣΟΣ Ο.Ε.  Εντός του Απριλίου θα αρχίσουν οι εργασίες για τις ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Φαναρίου, Βενιζέλου, Ερμού, Μιαούλη-Κολοκοτρώνη, καθώς  και στην περιοχή της Αγίας Άννας, ενώ θα γίνει και η αποξήλωση, ανακατασκευή και επέκταση των πεζοδρομίων Τζιβελεκίδου και Προφήτη Ηλία. Σημειωτέον πως άσφαλτος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και γενικότερα στον Δήμο Νέστου πέφτει με έσοδα και νοικοκύρεμα του Δήμου την τελευταία τριετία. Η προηγούμενη διοίκηση που ευαγγελίζεται με δηλώσεις νέων ασφαλτοστρώσεων ας μας αναφέρει πρώτα γιατί δεν έπεσε ούτε σπιθαμή ασφάλτου στην δική της 8ετή θητεία και μάλιστα με πλήρως επανδρωμένη την τεχνική υπηρεσία την οποία φρόντισε να διαλύσει προς εκδίκηση των πολιτών δύο ημέρες πριν αποχωρήσει και γίνει πρώην δια παντός. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και σύνεση.

Τηλεοπτική συνέντευξη του Δημάρχου Νέστου

Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με ευθείες βολές και αποκαλύψεις που τάραξαν τα νερά του Δήμου Νέστου ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρουσίασε περιληπτικά τον απολογισμό της θητείας του, στο τηλεοπτικό κανάλι CenterTv και στον δημοσιογράφο κ. Νίκο Σπιτσέρη. Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις κατασχέσεις λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ, μια κατάσταση ζοφερή για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο η προηγούμενη διοίκηση. Ο Δήμαρχος Νέστου αναφέρθηκε ακόμη στην παράταση έκτακτης ανάγκης που δεν ενέκρινε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θστη σύμβαση που υπεγράφη για τη νέα εμφιάλωση του νερού του Παραδείσου, στις ασφαλτοστρώσεις που θα αρχίσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα μέσα στη Χρυσούπολη, ενώ προχώρησε και σε αποκαλύψεις που έκαναν αίσθηση στους δημότες για την αίτηση του γιου του κ. Μιχαηλίδη για την παραχώρηση οικοπέδου εντός του γεωθερμικού πεδίου την τελευταία ημέρα πριν αποχωρήσει από τον Δήμο, χωρίς πρωτύτερα να ενημερωθεί κανένας αγρότης. Ο TEMPORA O MORES

Επισκέψεις Δημάρχου Νέστου σε τοπικές κοινότητες του Δήμου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Καραγεωργίου και κ. Καϊντατζόπουλο επισκέφθηκαν το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Πέρνης όπου εκεί συνάντησαν τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μουμτζή προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ άλλων, για την αξιοποίηση του κτηρίου και την παραχώρησή του στον Σύλλογο.

Αργότερα μετέβησαν στο λιμανάκι του οικισμού Αγιάσματος για να εξετάσουν πιθανές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τους δημότες που το χρησιμοποιούν. Στη συνέχεια πήγαν στο κτήριο του πρώην Δημοτικού  Σχολείου Κεραμωτής στο οποίο πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν  παρεμβάσεις από τον Δήμο όπως ελαιοχρωματισμός, ανακατασκευή του πεζοδρομίου, καθώς και τοποθέτηση υπόγειων κάδων.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, ο Δήμαρχος Νέστου με τους συνεργάτες του  βρέθηκαν στη Λεκάνη και στον Κεχρόκαμπο για τρέχοντα θέματα καθημερινότητας των πολιτών.

Έφεραν την Άνοιξη με τα «Χελιδονίσματα» οι μαθητές του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Χρυσούπολης

Η Άνοιξη ήρθε στο Δημαρχείο με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τις παιδικές φωνούλες των μαθητών του 1ου και του 4ουΔημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου. Η μουσικός και εκπαιδευτικός των σχολείων κα Χουρμουζιάδου Δέσποινα με τους μαθητές της  χορωδίας των δύο εκπαιδευτηρίων τραγούδησαν στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους και στους υπαλλήλους που ήταν παρόντες, το μουσικό έθιμο των «Χελιδονισμάτων» που δηλώνει τον ερχομό της Άνοιξης δημιουργώντας ευχάριστο και ανοιξιάτικο κλίμα.

Συνάντηση Δημάρχου Νέστου με εκπροσώπους από την εταιρεία TAP A.G.

Η Διευθύντρια της εταιρείας TAP A.G. και ο κ. Σπύρος Νάκος, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, στο γραφείο του την Πέμπτη 4 Απριλίου προκειμένου να του ανακοινώσουν τη χρηματοδότηση από την εταιρεία τους, για την αντικατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης από τη Χρυσούπολη έως την Αβραμηλιά. Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο, στο πλαίσιο της πολιτικής του προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP και τους άξονες αυτού «Ασφάλεια, Υγεία, Περιβάλλον, Κοινωνική Πολιτική», καθώς πρόκειται για πρωτοβουλία που επιδιώκει να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην τοπική κοινωνία του Δήμου.

Το λούνα παρκ ανακύκλωσης ξανά στο Δήμο Νέστου

Ο Δήμος Νέστου σε διαρκή για την ανακύκλωση ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των παιδιών και με μια σειρά δράσεων έφερε για 3η φορά το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης και φέτος στον Δήμο. Στο Δημοτικό Στάδιο Χρυσούπολης, την Παρασκευή 5 Απριλίου, μαθητές του 1ου, 2ου, 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, καθώς του Δημοτικού Σχολείου Γραβούνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ανακύκλωση μέσα από ιδιαίτερα διαδραστικά παιχνίδια. Το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης επισκέφθηκε και  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος και συνομίλησε με τους υπεύθυνους, τους εκπαιδευτικούς  και  τα παιδιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω του προγράμματος e-SOHECA

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος e-Κοινωνική Φροντίδα (eSOHECA) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία» 2014-2020 με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει Έξυπνες Συσκευές Μέτρησης Δεδομένων Υγείας και Συσκευές Συλλογής/Αποστολής Δεδομένων Υγείας για τους ωφελούμενους, καθώς και Έξυπνες Συσκευές Μέτρησης Γλυκόζης, Συσκευές Μέτρησης Σωματικού Βάρους κα. Είχε προηγηθεί η παραλαβή ηλεκτρονικών υπολογιστών (σταθερών και φορητών) και εκτυπωτών, με τα οποία θα εξοπλιστούν τουλάχιστον 10 αγροτικά ιατρεία, το «Πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι», κα. Στην παραλαβή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού παρέστη ο κ. Τσολάκης Αναστάσιος, υπεύθυνος του προγράμματος, καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή του Α.Τ. Χρυσούπολης στον Δήμαρχο Νέστου

Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Δήμου Νέστου.

Θεία λειτουργία στο νέο εκκλησάκι των παλιών κοιμητηρίων στη Χρυσούπολη

Πρωινή θεία λειτουργία τελέσθηκε στο νέο εκκλησάκι των παλιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης από τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο, πλησίον του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, το Σάββατο 6 Απριλίου. Ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή στο παλιό οστεοφυλάκιο, προκειμένου αυτό να διαμορφωθεί σε εκκλησάκι, στην τοποθέτηση κουφωμάτων και πατωμάτων, στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου, στον ελαιοχρωματισμό καθώς και στα παγκάκια που τοποθετήθηκαν.

«Η μνήμη καίει άκαυτη βάτος»-Τελετή μνήμης για τη Γενοκτονία Θρακιωτών στον Δήμο Νέστου

Την Κυριακή 7 Απριλίου, τελέσθηκε μνημόσυνο για τη Γενοκτονία των Θρακιωτών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης, όπου πλήθος πιστών παρέστησαν καθώς και πολλοί Σύλλογοι  Θρακών τόσο του Δήμου όσο και άλλων Δήμων που προσκλήθηκαν από τον Σύλλογο  Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Θρακικού Ελληνισμού στα παλιά κοιμητήρια.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο χώρο των κοιμητηρίων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Δήμαρχο Νέστου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών κ. Αθανάσιο Παπαδάκη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, καθώς και από τον καθηγητή κ. Μαλκίδη. Στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία του Συλλόγου.

*Δελτίο Τύπου