Ένα ταξίδι 120 και πλέον χρόνων στην ιστορία της Εκπαίδευσης στην Καβάλα

Το Ιστορικό Αρχείο Φροντιστών ανοίγει τις πύλες του στην Καβάλα, με την αρωγή του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας και σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας φιλοξενεί στην πόλη της Καβάλας το Ιστορικό Αρχείο Φροντιστών στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η έκθεση του Ιστορικού Αρχείου θα λειτουργήσει το Σάββατο 13 Απριλίου κατά τις ώρες 11:00-16:00 και 18:00-21:00. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:15 στον 4ο όροφο της Δημοτικής καπναποθήκης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίασή του αρχείου από τον υπεύθυνό του, Καβαλιώτη βετεράνο φροντιστή, Γιώργο Κωνσταντάρα.

Ο κ. Κωνσταντάρας θα αναπτύξει το θέμα: «Μνήμες Καβάλας: Η φροντιστηριακή εκπαίδευση στην πόλη μας από το 1930» και θα παρουσιάσει στοιχεία που αφορούν τη φροντιστηριακή και όχι μόνο, εκπαίδευση στην Καβάλα από τις αρχές του 20ου αιώνα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης. Τον συντονισμό της παρουσίασης θα έχει ο κ. Κώστας Παπακοσμάς.

Ο σύνδεσμος Φροντιστών προσκαλεί όλους τους παλιούς και νέους συναδέλφους του, καθώς και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο σε μια νοσταλγική διαδρομή 120 και πλέον χρόνων, στην ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που σε πείσμα των διαρκών δυσκολιών που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει παρέμεινε όρθιος, αποτελώντας έναν σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης της χώρας μας.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά τον δήμο Καβάλας για την αμέριστη συμπαράστασή του στην υλοποίηση της εκδήλωσης και ειδικά τους κ. Βασίλη Λωλίδη και Κώστα Παπακοσμά.