Νοσοκομείο Καβάλας: Κανονικά οι εφημερίες στην Ουρολογική Κλινική

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας διαψεύδει την ανακοίνωση «η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα»-Ένα σημαντικό βήμα εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων για το Νοσοκομείο και η μεγάλη ιστορία της ΜΕΘ

Σε τρία σημαντικά ζητήματα αναφέρθηκε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασαββόγλου, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου 2019. Αναφέρθηκε στις εφημερίες της Ουρολογικής Κλινικής οι οποίες θα γίνονται κανονικά, αλλά θα είναι λιγότερες για λίγο καιρό λόγω ασθένειας του διευθυντή της, στην ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου, με την παροχή συμπιεσμένου φυσικού αερίου και για στην εκδήλωση η οποία θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 για τα 15 χρόνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Δε θα υπάρξει πρόβλημα στην Ουρολογική Κλινική με τις εφημερίες

Με έναν γιατρό λιγότερο θα λειτουργεί για λίγο καιρό η Ουρολογική Κλινική Καβάλας εξαιτίας ενός καρδιακού επεισοδίου το οποίο υπέστη ο διευθυντής της, κ. Φιλιάδης. Ακούστηκαν πολλά μετά απ’ αυτό, ότι δε θα γίνονται εφημερίες στην Κλινική και πως η λειτουργία της δε θα είναι άρτια. Όλα αυτά, όμως, τα διαψεύδει κατηγορηματικά ο κ. Καρασαββόγλου, λέγοντας πως έχει βγει μια ανακοίνωση η οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Μόλις τελειώσει η περιπέτεια της υγείας του, ο κ. Φιλιάδης θα επιστρέψει στην εργασία του κανονικά. Για ένα ορισμένο όμως χρονικό θα υπάρχει μια έλλειψη στην Ουρολογική κατά έναν γιατρό. Οι άλλοι δύο θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως συνήθως και το δικό τους εφημεριακό έργο θα συνεχίζεται κανονικά. Δεν ισχύει λοιπόν ότι δε θα γίνονται εφημερίες, απλά θα είναι λιγότερες. Τα άλλα επείγοντα περιστατικά που αναλογούσαν στον κ. Φιλιάδη θα τα αντιμετωπίσουν τα γειτονικά νοσοκομεία, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ο κόσμος δε χρειάζεται να ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.

Το φυσικό αέριο στο Νοσοκομείο θα μειώσει κατά 40% τα έξοδα από την αγορά πετρελαίου

Εξελίξεις υπάρχουν στο ΓΝΚ σε ό,τι αφορά την ενεργειακή του αναβάθμιση. Όπως είπε ο κ. Καρασαββόγλου: «Η πρότασή μας για παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν ενεργειακά το Νοσοκομείο μας, ύψους 2,5 εκ. ευρώ, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εδώ και καιρό, ωστόσο υπήρχε η ανάγκη παρεμβάσεων από το υπουργείο και την Υγειονομική Περιφέρεια. Έχουν εγκριθεί και περιμένουμε να γίνει το ίδιο για τις παρεμβάσεις του υπουργείου. Είναι θέμα λίγων ημερών και θεωρώ πως σύντομα θα έχουμε την έγκριση όλου του πακέτου των ενεργειακών παρεμβάσεων τις οποίες θα ανακοινώσουμε στον κόσμο. Θα κάνουμε και μία εκδήλωση για να ενημερώσουμε την κοινωνία της Καβάλας, γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε με αυτό το πρόγραμμα των ενεργειακών παρεμβάσεων. Αυτό που θα κάνουμε κυρίως είναι να υποκαταστήσουμε το πετρέλαιο με συμπιεσμένο φυσικό αέριο, γιατί το φυσικό αέριο θα καθυστερήσει πολύ να έρθει στην Καβάλα, παρά τους σχεδιασμούς στην ΑΜ-Θ, για να υπάρξει μια ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου. Αυτό θα μας μειώσει κατά 40% τις ποσότητες πετρελαίου και θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξοικονομούμε πολλά λεφτά για το Νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει πολλά. Η δε απόσβεση των εργασιών αυτών θα γίνει σε μικρό χρονικό διάστημα».

Εκδήλωση για τη ΜΕΘ

Ο κ. Καρασαββόγλου αναφέρθηκε και στην εκδήλωση η οποία θα γίνει το Σάββατο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. 15 χρόνια η ΜΕΘ στην Καβάλα έχει ένα θαυμάσιο παρελθόν, ένα παρόν πολύ αποτελεσματικό και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Η ΜΕΘ προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες και το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε υπόθεση υγείας τους. Θέλουμε να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην πορεία της ΜΕΘ και να ενημερώσουμε για τους σχεδιασμούς που έχουμε για το μέλλον. Τέτοιες εκδηλώσεις εξωστρέφειας είναι πολύ καλές για τον Νοσοκομείο. Καλούμε τον κόσμο να έρθει το Σάββατο στις 10:00 και να παρακολουθήσει τις σχετικές δράσεις του Νοσοκομείου».