Παρουσίασε την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων για το ταξίδι στις ΗΠΑ

Το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, με αφορμή την διεξαγωγή του 63ου Συνέδριου, που έλαβε χώρα 8-22 Μαρτίου του 2019 στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου με τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο φορέας πληροφόρησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη συμμετοχή του στα πάνελ που είχαν ως θέμα: «Το πρόγραμμα των σχολείων για την προώθηση της ασφάλειας των κοριτσιών μέσα από την διεπιστημονική ομάδα» και «Την ασφάλεια των γυναικών μέσω του θεσμού της ποινικής διαμεσολάβησης» το οποία έγιναν στις 19/03/2019 και 12/03/2019 αντίστοιχα.

Ο φορέας έκανε ενημέρωση και για τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε κοινωνικές και σωφρονιστικές δομές. Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων επισκέφτηκε τον σερίφη και τον εισαγγελέα του Bergen County, καθώς και το κατάστημα κράτησης ενηλίκων και ανηλίκων του Bergen County. Τέλος, τα μέλη του φορέα επισκέφτηκαν και το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιών-Θυμάτων Σεξουαλικής Βίας του Bergen County.