Βρέθηκε η βάρκα του 57χρονου αγνοούμενου ψαρά από τη Θάσο

Η βάρκα βρέθηκε βυθισμένη στα ανοιχτά του Λιμένα και ανασύρθηκε από ειδικό συνεργείο, ενώ θα εξεταστεί σχολαστικά από εμπειρογνώμονες

Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019, μετά από σχεδόν έναν μήνα ερευνών, βρέθηκε η βάρκα του 57χρονου ψαρά από τη Θάσο, ο οποίος αγνοείται από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019 (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Η βάρκα βρέθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες, από ψαράδες- βυθισμένη σε σχετικά μικρό βάθος, στα ανοιχτά του Λιμένα της Θάσου και ανασύρθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας του νησιού από ειδικό συνεργείο.




Το πεντάμετρο σκάφος του άτυχου ψαρά θα εξεταστεί σχολαστικά από εμπειρογνώμονες και από ειδικό κλιμάκιο, ώστε να ριχτεί φως στην έρευνα για τον εντοπισμό του άτυχου αλιέα, ο οποίος ακόμα αγνοείται.

Σημειώνεται ότι θα υπάρξουν έρευνες στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό του τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά -στην περιοχή του Λιμένα, στην Κεραμωτή και στη Θασοπούλα– ενώ η βυθισμένη βάρκα είναι το στοιχείο «κλειδί» για τα αίτια του θαλάσσιου ατυχήματος.