«Άδοντες και Ψάλλοντες»: Εκατοντάδες νότες και… φιλοξενούμενοι θα γεμίσουν για 3 μέρες την Καβάλα

Βασικός χορηγός της εκδήλωσης η εταιρία «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ»-Τι ζήτησε η δήμαρχος Καβάλας από τη διευθύντρια της εταιρίας και τι θα γίνει με το θέμα των πλυντηρίων του εργοστασίου

Η εταιρία Λιπάσματα Νέας Καρβάλης θα είναι ένας βασικός υποστηρικτής της εκδήλωσης «Άδοντες και Ψάλλοντες», δια μέσου μιας χορηγίας η οποία έγινε δεκτή από τον δήμο Καβάλας, όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019, παρουσία της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας, Μαρίας Φραντζεσκάκης. και της διευθύντριας της εταιρίας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ», Θεοδώρας Κουλουρά.

Η κ. Τσανάκα είπε ότι ο δήμος Καβάλας ζήτησε χορηγία για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία, όπως υπογράμμισε, είναι ακριβή και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει θεσμός.

Η κ. Φραντζεσκάκη ευχαρίστησε τα «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ» γι’ αυτήν την προσφορά για μια σημαντική εκδήλωση η οποία θα γίνει για 3η χρονιά και κατά τη διάρκειά της θα φιλοξενηθούν στην Καβάλα για 3 μέρες 1.000 άτομα.

Η κ. Κουλουρά από την πλευρά της τόνισε ότι «δεχτήκαμε μια κλήση από τον δήμο Καβάλας να υποστηρίξουμε μια εκδήλωση που γίνεται στην πόλη μας, για έναν ιερό σκοπό. Είμαστε πάντα δίπλα στον δήμο Καβάλας και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας να υποστηρίξει έμπρακτα την εκδήλωση με μια χορηγία της τάξης των 4.000 ευρώ, θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο ότι ως κομμάτι της κοινωνίας της Καβάλας βοηθάμε στην ανάπτυξής της, στην προβολή της πόλης μας πανελληνίως, αλλά και στην ευγενή άμιλλα και ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών. Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό του δήμου και θα το αποδεικνύουμε όπως μέχρι τώρα εμπράκτως. Θεωρούμε ότι η εκδήλωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και ελπίζουμε να γίνει θεσμός και του χρόνου να είμαστε και πάλι εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές σας».

Η δήμαρχος Καβάλας ζήτησε επίσης από την εταιρία να χορηγήσεις δύο αναπηρικά αμαξίδια στην ομάδα μπάσκετ των ΑμεΑ, αφού το κόστος δεν μπορεί να το καλύψει ο δήμος. Όπως είπε: «Η Energean έκανε το χρέος της, πιστεύω ότι κι εσείς θα βρείτε τον τρόπο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί που θέλουν να αθληθούν να μπορούν να το κάνουν. Υπάρχει λοιπόν ένας λόγος παραπάνω να δείξετε πόσο βοηθάτε την κοινωνία του τόπου μας».

Το θέμα των πλυντηρίων του εργοστασίου

Η κ. Τσανάκα μίλησε και για τα πλυντήρια τα οποία θα τοποθετηθούν στο εργοστάσιο λιπασμάτων, ήτοι για τα φίλτρα τα οποία δεσμεύουν το οξείδιο του αζώτου. «Θεωρώ ότι είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό που γίνεται εκ μέρους της εταιρείας και γι’ αυτό έχω ήδη στείλει επίσπευση στην Πολεοδομία για να τοποθετηθούν γρήγορα, διότι είναι θέματα ασφάλειας του τόπου, εργαζομένων και πολιτών κι επομένως πρέπει να τύχουν μιας διαφορετικής μεταχείρισης».