Καβάλα: MOHA και Women Act έφεραν στο προσκήνιο τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας [φωτογραφίες]

Εκδήλωση στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ με πρωταγωνίστρια τη Γυναίκα με τίτλο «Η γυναίκα στο επιχειρείν και τη δημόσια σφαίρα» παρουσία της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Η Women Act, σε συνδιοργάνωση με το Ερευνητικό Κέντρο MOHA, διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ στην Καβάλα την εκδήλωση με τίτλο «Η γυναίκα στο επιχειρείν και τη δημόσια σφαίρα».

Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του MOHA-επιχειρηματίας, Άννα Μισσιριάν, η Political Officer από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, Brigid Ryan, η συνιδρύτρια του Woman Act και πολιτική επιστήμονας, Μαίη Ζαννή και η συνιδρύτρια του Zeus and Dione και σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η κ. Μισσιριάν καλωσόρισε της ομιλήτριες, καθώς και το πολυπληθές κοινό, το οποίο απαρτίζονταν κυρίως από γυναίκες του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου της Καβάλας, θέτοντας το πλαίσιο της θεματολογίας της εκδήλωσης: πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος των γυναικών στον ανταγωνιστικό στίβο του δημόσιου βίου, των κοινωνικών επιταγών και των ανισοτήτων; Μπορούν να ανταποκριθούν στον δύσκολο ρόλο τους; Θέλουν; Κι αν ναι, πώς μπορούν να προσαρμοστούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συγκυρίες;

Η κ. Ζαννή από την πλευρά της ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη φιλοξενία, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ για τον Νομό Καβάλας και σύμβουλο επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος, Μακάριο Λαζαρίδη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τη γέφυρα της Woman Act με την Καβάλα, καθώς ήταν δική του ιδέα να έρθουμε εδώ και να συμμετέχουμε σ΄αυτήν την εκδήλωση», όπως είπε.

«Χαίρομαι που βλέπω εδώ τον κ. Λαζαρίδη, τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και την κ. Μισσιριάν», ανέφερε αντί προλόγου η κ. Brigid Ryan, τονίζοντας η εκδήλωση «συγγενεύει» με τον μεγαλύτερο φοιτητικό επιχειρηματικό διαγωνισμό στην Ελλάδα, το Mindspace Challenge 2019, το οποίο φέτος ταξίδεψε και στην Καβάλα και πραγματοποιείται με αρωγό την Πρεσβεία των ΗΠΑ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Από την πλευρά της η κ. Γκραμπόφσκι χαρακτήρισε το έργο της κ. Μισσιριάν και του MOHA ως ένα «καλό παράδειγμα των όσων πρέπει να γίνονται για να πάει η Ελλάδα μπροστά», ενώ αναφερόμενη στην εκδήλωση, σχολίασε ότι «δεν είναι κλισέ το θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και με την οικονομική κρίση, αυτό έχει γίνει, πλέον, αντιληπτό από όλους, όπως και το ότι υπάρχει μια μεγάλη δυναμική στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες δραστικές αλλαγές».

Αμέσως μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητριών, ακολούθησαν παρεμβάσεις από το κοινό, ερωτήσεις και συζήτηση.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση