Ένα μάθημα ζωής: Ο Αλέξης Πολίτης «διδάσκει» τους μαθητές της Καβάλας να μην καπνίζουν

Ο Ειδικός Πνευμονολόγος και για πολλά χρόνια στυλοβάτης του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Νοσοκομείου Καβάλας εξήγησε στους μαθητές του Γυμνασίου Κρηνίδων γιατί οι κακές συνήθεις πρέπει να κόβονται πριν... αρχίσουν

Οι κακές συνήθεις πρέπει να κόβονται πριν… αρχίσουν και μ’ αυτό το σκεπτικό πραγματοποιήθηκε μια δράση ζωής στη μαθητική κοινότητα της Καβάλας, η οποία σχετίζεται με τη θεματική εβδομάδα την οποία διανύουν τα Γυμνάσια.

Ο λόγος για την ενημερωτική ομιλία για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Κρηνίδων σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, από τον Ειδικό Πνευμονολόγο, Επιμελητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Γενικό Γραμματέα του οικείου Ιατρικού Συλλόγου και στυλοβάτη του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος εδώ και χρόνια, Δρ. Αλέξη Πολίτη.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περίπου 140 παιδιά μαζί με τους καθηγητές τους, άκουσαν με ενδιαφέρον τη διαδραστική παρουσίαση του γιατρού, ο οποίος μεταξύ άλλων τους ενημέρωσε για τις βλαβερές επιπτώσεις της εθιστικότατης αυτής έξης.

Τονίστηκε ότι η κρίσιμη ηλικία κατά την οποία ξεκινά κάποιος το κάπνισμα είναι η εφηβεία, ενώ τα στατιστικά μιλούν για πάνω από 35% ενεργών καπνιστών στην Ελλάδα στις ηλικίες 15-24. Μάλιστα, πληροφόρησε ότι οι καπνοβιομηχανίες έχουν θέσει ως άτυπο στόχο τη δημιουργία 50.000 καινούριων καπνιστών κάθε χρόνο στη χώρα μας, ώστε να είναι εντός των οικονομικών τους πλάνων.

Πολλές οι ερωτήσεις από τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι σίγουρα προβληματίστηκαν και παραδειγματίστηκαν από την ομιλία του κ. Πολίτη, ο οποίος έχει κάνει στο παρελθόν δεκάδες αντίστοιχες, προσαρμοσμένες ανάλογα με την ηλικία, ομιλίες σε μαθητές του Νομού Καβάλας, όλων των ηλικιών, από νήπια μέχρι και τους σπουδαστές της Σχολής του ΟΑΕΔ Καβάλας, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει ανάλογες δράσεις και στο μέλλον τόσο στα σχολεία όσο και στην… Περιφέρεια, μετά την απόφασή του να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά, θέτοντας υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την παράταξη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο.