Λάχανα και Χάχανα: Η «σωστή» μουσική παράσταση στον λάθος χώρο [βίντεο-φωτογραφίες]

Μια άρτια εκδήλωση για την οποία δούλεψαν πολλοί, αλλά χαρήκαν λίγοι, αφού το Αμφιθέατρο της Καβάλας αποδείχτηκε πολύ «λίγο»...

Hφράση «δεν έπεφτε καρφίτσα» σπάνια ειπώνεται ή γράφεται κυριολεκτικά. Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019, στο Αμφιθέατρο «Γιώργος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πάντως, όντως δεν έπεφτε καρφίτσα, αφού -με πρόχειρους υπολογισμούς- περί τα… 1.000 άτομα βρίσκονταν εντός, εκτός και πέριξ της αίθουσας εκδηλώσεων για τη μουσική παράσταση του Τάσου Ιωαννίδη «Λάχανα και Χάχανα».




Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Φαλήρου, αφού σε αυτή συμμετείχαν ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα… 350 παιδιά! Ο άστατος καιρός ωστόσο, ώθησε τους διοργανωτές να λάβουν από νωρίς την απόφαση της διεξαγωγής της στο «κλειστό» Αμφιθέατρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση που ακολούθησε.

Η σκηνή θα έπρεπε να «υποδεχτεί» τα πέντε μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και συνολικά τις 14 Παιδικές Χορωδίες από ισάριθμα Δημοτικά (και ένα Νηπιαγωγείο) της Καβάλας, ενώ η «πλατεία» θα έπρεπε να εξυπηρετήσει τους γονείς και τους συνοδούς των παιδιών! Και όπως αποδείχτηκε, ο χώρος αποδείχτηκε ανεπαρκής.

Παρά τον συνωστισμό, τις χασμωδίες, τη φασαρία, τον εκνευρισμό αλλά και την κούραση μικρών και μεγάλων [τα περισσότερα παιδιά βρίσκονταν στον χώρο από τις 18:00] το κέφι επί σκηνής ήταν αμείωτο με τον συνθέτη και δημιουργό της «Λαχανοχαχανοχώρας» Τάσο Ιωαννίδη να δίνει τον τόνο και να εμψυχώνει τόσο τους μουσικούς όσο και τους χορωδούς, με τη βοήθεια του μουσικοκριτικού Γιώργου Β. Μονεμβασίτη ο οποίος εκτελούσε «χρέη» παρουσιαστή της βραδιάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθκε στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου» και συνδιοργανώθηκε από τoν δήμο Καβάλας, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τα «Λάχανα και Χάχανα»