Η πρώτη μεγάλη φωτιά για το 2019 σε πευκοδάσος από καύση καλαμιών στη «γειτονιά» της Καβάλας

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη Σιθωνία σε δασική έκταση ανάμεσα σε Νικήτη και Μεταμόρφωση-Επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη-Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019 στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Σιθωνία σε δασική έκταση ανάμεσα σε Νικήτη και Μεταμόρφωση. Η φωτιά καίει πευκοδάσος προς την περιοχή Βραχωτός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του halkidikinews.gr προκλήθηκε από καύση κλαδιών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. «Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 36 πυροσβέστες και 15 οχήματα και περιμένουμε κι άλλα. Το μέτωπο εντοπίζεται σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε χαράδρα», ανέφερε στο halkidikinews.gr o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Δημήτρης Καρασαββίδης.

Έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ωστόσο δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέχρι στιγμής. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο.

Να σημειωθεί ότι μια μέρα πριν ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και η Πυροσβεστική απαγορεύει την καύση κλαδιών., πράγμα το οποίο δεν εισακούστηκε τόσο στη Χαλκιδική όσο και στον Νομό Καβάλας, καθώς ασυνείδητοι συνεχίζουν την κακιά συνήθεια της καύσης φυτικών υπολειμμάτων.