«Βροχή» τα βραβεία και οι διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Ένας Απρίλης γεμάτος... περηφάνια για την οικογένεια του ΔΩΚ-Ποιοι μαθητές και μαθήτριες διακρίθηκαν

Μεγάλη ήταν η συγκομιδή βραβείων και διακρίσεων για τους ταλαντούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας τον Απρίλιο του 2019. Οι διακρίσεις γεμίζουν με χαρά και υπερηφάνεια την Οικογένεια του ΔΩΚ και την Καβάλα!

Η αρχή έγινε με τον Αντώνη Τζιβένη, μαθητή βιολιού-βιόλας του καθηγητή, Γιάννη Κορμπέτη, ο οποίος κέρδισε μία από τις δύο υποτροφίες που δόθηκαν σε φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας [ΠΑΜΑΚ] για συμμετοχή στην Ορχήστρα Νέων του διεθνούς προγράμματος MEDINEA. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΤΜΕΤ στο Facebook στις 12/4/2019: «μετά από ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα μας στις 27/2/2019 και στα πλαίσια της συνεργασίας του ΤΜΕΤ με το Festival “Aix-en-Provence” και το πρόγραμμα MEDINEA», ο Αντώνης Τζιβένης επιλέχθηκε «ως υπότροφος της συμφωνικής ορχήστρας νέων με μέλη μουσικούς από όλη την Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

Εδώ και 30 χρόνια, η Mediterranean Youth Orchestra προσφέρει σε ταλαντούχους νέους μουσικούς από την Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή και όλη τη λεκάνη της Μεσογείου (Ευρώπη και Αφρική) τη δυνατότητα να συμβιώσουν τη συναρπαστική εμπειρία της ζωής των μουσικών ενός ορχηστρικού συνόλου. Τα μέλη της ορχήστρας θα βρεθούν στην Aix-en-Provence το διάστημα 5-25 Ιουλίου 2019 για να προετοιμάσουν το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν σε 3 συναυλίες σε διαφορετικές πόλεις. Σημειώνεται πως ο Αντώνης Τζιβένης σπουδάζει στο ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ με την Καθηγήτρια Χαρά Σειρά, Α΄ Κορυφαία Βιόλα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Οι διακρίσεις συνεχίστηκαν στον 4ο Διαγωνισμό Φλάουτου «Ούρς Ρούτιμαν», που διεξήχθη το διάστημα 20-22 Απριλίου 2019 υπό την αιγίδα του Ωδείου Αθηνών, με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, του Heritage and Museums και της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Αθήνα. Εκεί, η διπλωματούχος του ΔΩΚ, Θεοδώρα Αποστολίδου, που αποφοίτησε με Α΄ Βραβείο από την τάξη του καθηγητή, Βέσκο Μπελομάζοβ, κέρδισε το Α΄ Βραβείο στη Β΄ Κατηγορία (μαθητές Λυκείου) και μάλιστα έλαβε ως έπαθλο ένα Άλτο φλάουτο. Μαθητής του Βέσκο Μπελομάζοβ είναι και ο Μάριος Τζανετάκης, στον οποίον απονεμήθηκε Έπαινος στην Γ΄ Κατηγορία.

Λίγες ημέρες αργότερα, τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του φετινού Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού «Η Μούσα», που πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής υποβολής βιντεοσκοπημένων εκτελέσεων από όλο τον κόσμο. Βάσει αυτών, ο μεταδιπλωματικός σπουδαστής του ΔΩΚ, Φίλιππος Μανωλούδης (17 ετών)που έλαβε το Δίπλωμά του με Α΄ Βραβείο και συνεχίζει να μελετά κιθάρα με τον καθηγητή του ΔΩΚ, Φώτη Κουτσοθόδωρο– κέρδισε το Α΄ Βραβείο της Δ΄ Κατηγορίας και μάλιστα έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στους συνομηλίκους του όλων των οργάνων, μαζί με μία φλαουτίστρια από την Πολωνία.

Στην Γ΄ Κατηγορία Βιολιού Β΄ Βραβείο κέρδισε η Αναστασία Νεοχωρλή (12 ετών), μαθήτρια του καθηγητή, Γιάννη Κορμπέτη. Μαθήτρια του ιδίου καθηγητή είναι επίσης η Έλλη Κανάκη (16 ετών), που κέρδισε Β΄ Βραβείο στην Δ΄ Κατηγορία Βιολιού. Τέλος, στην Δ΄ Κατηγορία Πιάνου Τιμητικό Δίπλωμα απονεμήθηκε στον Βασίλη Λαμπράκη (17 ετών), μαθητή του καθηγητή, Γιάννη Κανάκη.

Η οικογένεια του ΔΩΚ συγχαίρει θερμά τους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές τους για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος του δήμου Καβάλας και εύχεται σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις με την ελπίδα ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στους συμμαθητές τους και όχι μόνον!