Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας: Γιατί όταν σώζεις μία ζωή είσαι ήρωας, όταν σώζεις πολλές ζωές είσαι νοσηλευτής!

Ανακοίνωση με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτή και μα παρουσίαση των προβλημάτων και των αιτημάτων του κλάδου σε όλη την Ελλάδα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, το σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα μέσα στην οποία οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για παράνομα και εξαντλητικά ωράρια εργασίας, για κόπωση του γερασμένου προσωπικού και για ωμές παρεμβάσεις και υποτίμηση της εργασίας τους από το Υπουργείο Υγείας. Επισημαίνεται δε ότι ο αγώνας των εργαζομένων γίνεται για δίκαιο και ανταποδοτικό νοσηλευτικό και υγειονομικό μισθολόγιο, για έγκαιρη και αξιοπρεπή αποζημίωση νυχτερινών – αργιών – εξαιρεσίμων, για άμεση προκήρυξη των αναγκαίων μόνιμων θέσεων κ.α.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Καβάλας

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με τον πολίτη για τον πολίτη»!

«Άλλη μία επέτειος της Ημέρας του Νοσηλευτή μας βρίσκει να στενάζουμε κάτω από έναν πρωτοφανή εργασιακό ζυγό. Τα παράνομα εξαντλητικά και ευτελώς κοστολογημένα ωράρια, διαδέχονται το ένα μετά το άλλο !

Η κόπωση του γερασμένου πλέον ΕΣΥ επιτείνεται με την αύξηση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες του νοσηλευτικού προσωπικού και τον ευτελισμό του επαγγέλματος με εισαγωγή μεθόδων “απασχόλησης” ποικίλων ταχυτήτων…

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά από πολλές παλινωδίες, αμφιλεγόμενα πορίσματα επιτροπών και προσπάθειες εμπαιγμού των συναδέλφων έθεσε ημερομηνία λήξης και συνεχείς παρατάσεις στο πολυπόθητο ανθυγιεινό επίδομα που θεσπίστηκε μόλις προ 7ετίας υπακούοντας πρόθυμα στις μνημονιακές επιταγές.

Ασφαλώς δε γίνεται καμία κουβέντα για την αυτονόητη άμεση και χωρίς όρους ένταξη στα ΒΑΕ ενώ από την άλλη τριπλασιάζεται το κόστος για την εξαγορά ασφαλιστικού χρόνου.

Οι «σημερινοί εθνοπατέρες μας βομβαρδίζουν» σε κατάλληλες για εκείνους περιόδους με πλήθος τηλεοπτικών προκηρύξεων που δε φτάνουν ποτέ στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και προνοιακά ιδρύματα της χώρας προωθώντας έτσι την αποψίλωση του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ ώστε να στρέψουν την υγεία προς την ιδιωτικοποίηση (ΑΕΜΥ, ΕΣΑΝ) και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας!!

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις υποτίμησης του επαγγέλματος μας τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης , όσο και στον εργασιακό μας τομέα.

Δυστυχώς, μνημόσυνο μιας ανθρωπιστικής επιστήμης κατάντησε εν έτει 2019 η απόδοση τιμών στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία της Florence Nightingale…

Αγωνιζόμαστε:
-για ένα δίκαιο και ανταποδοτικό νοσηλευτικό και υγειονομικό μισθολόγιο
-για έγκαιρη και αξιοπρεπή αποζημίωση νυχτερινών-αργιών-εξαιρεσίμων
-για ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση και ορισμό καθηκόντων για τον εφημερεύοντα νοσηλευτή
-για άμεση προκήρυξη των αναγκαίων μόνιμων θέσεων
-για εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου με στόχο την μία ενιαία τριτοβάθμια νοσηλευτική.
Με το βλέμμα στο μέλλον συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με τον πολίτη για τον πολίτη!
Γιατί όταν σώζεις μία ζωή είσαι ήρωας, όταν σώζεις πολλές ζωές είσαι νοσηλευτής!
Ας είναι αυτή η 12η Μάη η αφετηρία στο δρόμο της δικαίωσης»!