Ωδείο «Νεάπολις»: Μια συναυλία αλλιώτικη από τις άλλες [φωτογραφίες]

Με ήχους ηλεκτρονικής μουσικής σε έναν ιδανικό χώρο το Ωδείο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και ερυθράς ημισελήνου

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 το Ωδείο «Νεάπολις» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και ερυθράς ημισελήνου με μια μεγαλειώδη -όπως αποδείχθηκε- συναυλία.

Ο διακεκριμένος μουσικός, Πάρης Τσίρτσης πρόσφερε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. Οι καθηγητές του Ωδείου «Νεάπολις», Κωνσταντίνος Χίζαρης, Βασιλική Ζήσου και Ιωάννης Κεραμίδης εναρμονίστηκαν απόλυτα με τους ήχους της ηλεκτρονικής μουσικής και συνδύασαν το κλασικό ηχόχρωμα, που επέβαλλαν τα έργα που ερμήνευαν με τη ρυθμική ακολουθία του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μοναδική στιγμή η εμφάνιση της ορχήστρας εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κεραμίδη, η οποία καθήλωσε το κοινό.

Η διεύθυνση του Ωδείου ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφερειακού τμήματος Καβάλας και τα δύο τμήματά του, της Νοσηλευτικής και εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καβάλας για την άψογη συνδιοργάνωση.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά την προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη, το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου και τον δήμο Καβάλας για τη βοήθεια την οποία πρόσφεραν για την πραγματοποίηση της συναυλίας, καθώς και την πρόεδρο του Συλλόγου ΠΝΟΗ, Ιωάννα Χατζηβαρύτη, την πρόεδρο του παραρτήματος Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου, Άννα Γιοβανίου, τον πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη και τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας, Μανώλη Κελαϊδάκη για την παρουσία τους.