Καβάλα: Πόσα ΚΑΦΑΟ χωράνε σε 20 μέτρα δίπλα σε ένα ιστορικό μνημείο; [φωτογραφίες]

Στο κουίζ της οδού Κουντουριώτου προστίθενται κουτιά των ΕΛΤΑ, κάδοι ανακύκλωσης και συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων και ένα καρτοτηλέφωνο

Σκληρή η «μάχη» στα πεζοδρόμια της Καβάλας για μια θέση δίπλα σε ένα ιστορικό μνημείο. Ο λόγος για διάφορα αντικείμενα -παρεμπιπτόντως, όλα με χρηστική αξία- πολλών υπηρεσιών τα οποία «ταξιδεύουν» σε όλο τον κόσμο, μέσα από τις αναμνηστικές φωτογραφίες τουριστών.

Ο… λογαριασμός έχει ως εξής: δύο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, δυο κουτιά των ΕΛΤΑ, ένα ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ, ένα κυτίο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, δύο κάδοι ανακύκλωσης, μια «καμπάνα» ανακύκλωσης γυαλιού και ένα καρτοτηλέφωνο και όλα αυτά μέσα σε 20 μέτρα σε ένα πεζοδρόμιο στην οδό Κουντουριώτου, δίπλα στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

Σαφώς και ο σχεδιασμός δεν βαραίνει μόνο μια υπηρεσία, ούτε είναι παράνομη η τοποθέτηση των προαναφερομένων κατασκευών-αντικειμένων, ωστόσο ο άγραφος νόμος της αισθητικής και της κοινής λογικής, σε συνδυασμό με την ιστορικότητα του σημείου και την επισκεψιμότητά του, επιβάλει μια διαφορετική χωροταξική λογική.