Σίδερα στο πεζοδρόμιο της οδού Δοϊράνης. Μια άκρως επικίνδυνη «παγίδα» στην καρδιά της πόλης!

Η προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας να εφαρμόσει την έκθεση επί κινδύνου και οι αμετανόητοι «γνωστοί-άγνωστοι» που έχουν... άλλη «άποψη»!

Ηκατάσταση με τα ξενοίκιαστα μαγαζιά στην οδό Δοϊράνης απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας είναι γνωστή, χρόνια τώρα. Το «δαιδαλώδες» ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει δημιουργήσει «κουφάρια» στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου και η άσχημη εικόνα δεν περιποιεί τιμή για την πόλη.

Επιπλέον, τίθεται και θέμα δημόσιας ασφάλειας, αφού τα παλιά κτίσματα έχουν αρχίσει να «ξεφτίζουν», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο να σημειωθεί κάποια φθορά ή ατύχημα…




Σε εφαρμογή της έκθεσης επί κινδύνου, ο Δήμος Καβάλας εδώ και μήνες τοποθέτησε ένα προστατευτικό πλέγμα το οποίο έχει στηρίξει σε μεταλλικές βέργες που έχουν τοποθετηθεί επάνω στο πεζοδρόμιο με στόχο οι διερχόμενοι από το σημείο πεζοί να «κρατούν» μία απόσταση ασφαλείας από τα άδεια και επικίνδυνα μαγαζιά.

«Κάποιος» ή «κάποιοι», ωστόσο, θεωρούν ότι αυτή η πρακτική δεν είναι «σωστή» (sic) και κάθε τρεις και λίγο πάνε και «κατεβάζουν» τις βέργες και το πλέγμα στο επίπεδο του κράσπεδου για να «ανοίξουν» -υποτίθεται- την πρόσβαση. Ωστόσο, η νέα κατάσταση που δημιουργείται είναι μια ωρολογιακή «βόμβα» για τους πεζούς, αφού το να σκοντάψει κάποιος και να πέσει είναι ζήτημα… χρόνου!

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι βέργες απέχουν ελάχιστα εκατοστά από το έδαφος και, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, δεν είναι απόλυτα ορατές. Πόσο δύσκολο, λοιπόν, είναι να «μπλεχτεί» κάποιος και να σημειωθεί κάποιο ατύχημα;

Το ζήτημα είναι ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έχει μεταβεί στο σημείο ουκ ολίγες φορές για να «σηκώσει» τις βέργες οι οποίες -ω, του θαύματος- λίγο μετά ξαναβρίσκονται… πεσμένες!