Τούρκοι εθνικιστές ζητάνε… αναδρομικά όλα τα κέρδη από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πρίνου

Οι Τούρκοι «πολιόρκησαν» το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη με αιτήματα, πέρα από τα... αναδρομικά του Πρίνου, την αποστρατικοποίηση των νησιών, αλλά και να φύγει ο... Τσίπρας

Σε «πολιορκία» του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη προχώρησαν την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 μερικές δεκάδες Τούρκοι εθνικιστές με επικεφαλής των πρώην Γενικό Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ουμίτ Γιαλέν, ο οποίος αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξιάρχου.

Η συνάθροιση είχε ως αντικείμενο τη διαμαρτυρία για την κατάληψη από την Ελλάδα 18 νησιών και μερικών βραχονησίδων στο Αιγαίο. Με πανό παραληρηματικού περιεχομένου, οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση επιστροφή των νησιών αυτών και την αποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκεί, καθώς και των πολιτών που τα κατοικούν.

Την ίδια θεωρία έχουν εδώ και δεκαετίες ασπαστεί οι Γκρίζοι Λύκοι της τουρκικής ακροδεξιάς, καθώς και άλλες παραφυάδες του νεοφασιστικού μορφώματος της Τουρκίας, από το κόμμα MHP που έχει συμμαχήσει με τον Ερντογάν έως γνωστές και άγνωστες ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στη γειτονική χώρα.

«Θα φύγετε όπως ήλθατε», γράφει ένα από τα πανό των διαδηλωτών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν ηλικιωμένοι, ενώ ένα άλλο πανό έγραφε… «Tsipra Go Home».

Το… highlight, πάντως, ήταν το ότι οι συγκεντρωμένοι Τούρκοι ζήτησαν και την καταβολή στην Τουρκική Δημοκρατία όλων των κερδών τα οποία αποκόμισε η Ελλάδα από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος στον Πρίνο έξω από τη Θάσο, στα ανοιχτά της Καβάλας.

Τέλος, για την ιστορία, η φαρσοκωμωδία αυτή με τη διαδήλωση έξω από το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης οργανώθηκε σε μια πόλη που δεν ελέγχεται από τον Ερντογάν, ούτε από τους ισλαμιστές. Θεωρείται μάλιστα το απόλυτο πολιτικό φρούριο της τουρκικής αντιπολίτευσης.

*Πηγή: zougla.gr