Μουριάδης για απώλεια Μιχαλοπούλου: Φτωχότεροι νιώθουμε όλοι οι Καβαλιώτες

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας αποχαιρετά «μια σπουδαία Καβαλιώτισσα»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου Θόδωρος Μουριάδης, με αφορμή τον θάνατο σε ηλικία 77 ετών της φιλολόγου και ιστορικής ερευνήτριας Αγγελικής Κιουρτσή-Μιχαλοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια θλιβερή απώλεια μετρά η καβαλιώτικη κοινωνία μετά την αναχώρηση της Αγγελικής Κιουρτσή Μιχαλοπούλου. Μια απώλεια όχι μόνο για τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και για τους μαθητές της που φωτίστηκαν από τις διδαχές της, για τους συναδέλφους της που υπηρέτησαν την παιδεία στο πλάι της και φυσικά για όλη την πνευματική κοινότητα της πόλης μας.

Φτωχότεροι νιώθουμε σήμερα όλοι εμείς οι Καβαλιώτες που γνωρίσαμε την εκλιπούσα μέσα από την προσεκτική ιστορική της έρευνα, μέσα από το σημαντικότατο συγγραφικό της έργο που μας αφήνει ως πολύτιμο κληροδότημα, μέσα από τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της σε ιστορικά συνέδρια.

Όλοι εμείς οι Καβαλιώτες τής χρωστούμε ευγνωμοσύνη για τη συνεισφορά της στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας και για τη δράση της στο τοπικό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

«Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καβάλας», «Εράνισμα», «Λεύκωμα – 33 χρόνια Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ν. Καβάλας», «Οδωνυμικά της Καβάλας» και «Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας», τα έργα που φέρουν την υπογραφή της, θα μείνουν για να κοσμούν κυριολεκτικά τις βιβλιοθήκες μας. Για να μας θυμίζουν ότι η Αγγελική Κιουρτή Μιχαλοπούλου αγάπησε τον τόπο της και την ιστορία του, όσο οφείλουμε να τον αγαπούμε και να τον τιμούμε κι εμείς.

Ο «Σύγχρονος Δήμος» αποχαιρετά μια σπουδαία Καβαλιώτισσα και εκφράζει στους οικείους της τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια».