«Το παιδί σας χρειάζεται εγχείρηση… θέλουμε λεφτά»! Ξαναχτύπησαν οι επιτήδειοι που εξαπατούν ηλικιωμένους

Καβάλα: «Μπαράζ» τηλεφωνημάτων σε σπίτια - Δεκάδες τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία - Οι απατεώνες «υποδύονται» γιατρούς και ζητούν χρήματα από συγγενικά τους πρόσωπα

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ηλικιωμένων που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με πολλές από αυτές να καταλήγουν, μάλιστα, σε συλλήψεις ακόμα και και για περιστατικά που σημειώθηκαν στην Καβάλα.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους και, προσποιούμενοι άλλοτε αστυνομικούς, άλλοτε δικηγόρους και άλλοτε «φιλικά» πρόσωπα των παιδιών τους, ζητούσαν χρήματα με πρόσχημα την εμπλοκή σε κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2019 επιτήδειοι «χτύπησαν» εκτεταμένα στην Καβάλα! Δεκάδες είναι τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία και άγνωστος ο αριθμός των τηλεφωνημάτων που έγιναν δίχως να έχουν αναφερθεί.

Αυτήν τη φορά, ο άνθρωπος που καλούσε προσποιούνταν τον… γιατρό! Λέγοντας στους ανθρώπους ότι το παιδί τους έχει υποστεί κάποια σοβαρή κάκωση ή βλάβη που χρήζει άμεσης εγχείρησης, ζητούσε χρήματα για το χειρουργείο, προτείνοντας ως τρόπο άμεσης καταβολής «να περάσει κάποιος να τα πάρει από το σπίτι»!




Επισημαίνεται ότι οι κλήσεις γίνονται από αριθμούς του εξωτερικού, πράγμα που καθιστά, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δύσκολη έως αδύνατη την ταυτοποίηση των κλήσεων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας «παρακολουθεί» την υπόθεση με προσοχή. Συνίσταται προσοχή. Οι ομάδες του πληθυσμού που είναι πιθανό να δεχθούν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να είναι ενημερωμένοι και «υποψιασμένοι».