Βραβεύτηκαν τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά της Καβάλας [Φωτογραφίες]

Τιμήθηκαν οι 35 μαθητές γυμνασίων και λυκείων που διαγωνίστηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/5) η  ετήσια τελετή  βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «Θαλής» και «Ευκλείδης». Βραβεύτηκαν 35 μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της ΠΕ Καβάλας, δύο από τους οποίους διαγωνίστηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης».

Να σημειωθεί ότι οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν ένα καταξιωμένο θεσμό από τον οποίο επιλέγονται οι άριστοι και διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο από τα κατά τόπους παραρτήματα. Στους διαγωνισμούς αυτούς παίρνουν μέρος τα καλύτερα μαθηματικά μυαλά και με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρεις φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης», επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Β. Τσιάντου, ακολούθησε μια μουσική παρουσίαση από το Σύνολο Κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, που πρόσφατα απέσπασε το 1ο Βραβείο στο φεστιβάλ Κιθάρας στην Κομοτηνή υπό τη  Διεύθυνση του Αναστασίου Δέλιου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του επίτιμου  προέδρου του παραρτήματος και μέλους του ΔΣ Θεόδωρου Βεργίδη με θέμα: «Ιστορία Μυθολογία και στο βάθος… Μαθηματικά. Το ισοπεριμετρικό πρόβλημα της Διδούς», που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Τέλος ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και δόθηκε ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά με την ευχή για περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία της οι βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) Α. Χριστοφορίδης, ο πρόεδρος του συνδέσμου φροντιστών Α. Μυστακίδης, διευθυντές σχολείων, καθηγητές γονείς και μαθητές.