Καβάλα: Σε «αναβρασμό» το προσφυγικό camp στο Ασημακοπούλου μετά την είδηση για άφιξη 20 ακόμα ατόμων

Οι φιλοξενούμενες οικογένειες στο camp αντέδρασαν μόλις έμαθαν ότι θα έρθουν μεμονωμένοι άρρενες-Στήθηκαν ήδη οι σκηνές για τη φιλοξενία τους, σε επιφυλακή η Αστυνομία-Δεν αφήνουν το λεωφορείο να μπει μέσα στη δομή

Σε «αναβρασμό» βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες στο camp του Ασημακοπούλου στην Καβάλα, καθώς αναμένονται περίπου 20 άτομα, καθώς έκλεισε το ξενοδοχείο το οποίο τους φιλοξενούσε στα Βρασνά, με αποτέλεσμα να μοιραστούν σε άλλες δομές της ηπειρωτικής χώρας.

Ο λόγος για τους οποίους αντιδρούν οι φιλοξενούμενοι στο camp είναι το γεγονός ότι τα νέα άτομα που θα έρθουν είναι ενήλικοι μεμονωμένοι άρρενες, κάτι το οποίο δυσανασχέτισε τις οικογένειες των προσφύγων και μεταναστών του Ασημακοπούλου, οι οποίες δεν επιθυμούν να συγκατοικήσουν με μεμονωμένους άνδρες.




Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τους περιμένουν με άγριες διαθέσεις, γι’ αυτό και υπάρχουν στο σημείο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάτι το οποίο είχε γίνει και στο παρελθόν, όπου και πάλι αντέδρασαν οι φιλοξενούμενες οικογένειες, όταν ήρθαν μεμονωμένοι ενήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι τελικά δεν έμειναν στο Ασημακοπούλου.

Να σημειωθεί ότι η εθνικότητα των νέων ατόμων τα οποία αναμένονται στη δομή εντός της Τρίτης 21 Μαΐου 2019 δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ενώ ήδη έχουν στηθεί οι σκηνές οι οποίες θα τους φιλοξενήσουν σε χώρο μακριά από τα κτίρια, στα οποία δεν υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία τους.

Δεν επιτρέπουν στο λεωφορείο να μπει στη δομή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο μετά τις 17:00 έφτασε το λεωφορείο με τους νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο οι υπεύθυνοι της δομής και η Αστυνομία δεν τους επιτρέπουν να μπουν μέσα, φοβούμενοι επεισόδια.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι με τους υπεύθυνους της δομής επικοινώνησε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα προκειμένου να δοθεί λύση.