Οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο για την περιβαλλοντική συνείδηση και επιβραβεύονται [φωτογραφίες]

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ ξεκίνησε η απονομή επαίνων στα σχολεία της Καβάλας τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 η απονομή επαίνων στα σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΚΑΛΥΨΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και εκπρόσωποι της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε. και του δήμου Καβάλας, επισκέφθηκαν το 10ο, το 15ο Νηπιαγωγείο Καβάλας και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Εκεί απέδωσαν αναμνηστικούς επαίνους σε όλους τους μαθητές των εκπαιδευτικών μονάδων και στους εκπαιδευτικούς τους.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Κίμων Παπαδόπουλος έκανε χαιρετισμό τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη σημασία αυτής της προσπάθειας, δηλαδή της συλλογής του τηγανελαίου, είναι η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές προκειμένου αργότερα να ακολουθήσουν συνειδητά τον δρόμο της ανακύκλωσης και της κοινωνικής οικονομίας.

Ο έπαινος αποτελεί ένα αναμνηστικό τεκμήριο της ενασχόλησης αυτής από πολύ μικρή ηλικία.

Ακολούθως στο πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε από την εταιρεία ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ κέρασμα στα παιδιά, ενώ η εταιρεία ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ Α.Ε. πρόσφερε χυμούς σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Το πρόγραμμα απονομής επαίνων θα συνεχισθεί και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές μονάδες οι οποίες συμμετέχουν στην ανακύκλωση τηγανελαίου.

«Μέχρι σήμερα έχουμε απευθυνθεί σε 5.000 μαθητές και συνεχίζουμε…» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε και τους χορηγούς του προγράμματος, δηλαδή τις εταιρείες ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ, Dyslexia Center Παυλίδης στην Καβάλα, Ηλεκτρικά Παπαζούδης Θεόδωρος και Silk Colors-Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Το «παρών» στις βραβεύσεις των μαθητών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης εκ μέρους του δήμου Καβάλας, ο ιστορικός ερευνητής και δημοσιογράφος Κώστας Παπακοσμάς και ο ιδρυτής και προπονητής του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας Χάρης Παλτόγλου.