Στον «αέρα» το Park Food Festival (;) μετά τις αντιδράσεις επαγγελματιών της Καβάλας

Παρέμβαση ΟΕΒΕΚ-Καφεζυθοπωλών υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου - Όλο το ιστορικό των αντιδράσεων που «απειλούν» το φεστιβάλ

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τους διοργανωτές (την εθελοντική ομάδα Action Team) το 2ο Park Food Festival έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουλίου 2019 με προτεινόμενο θεματικό γαστρονομικό «προορισμό» την Κρήτη. Η διοργάνωση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία πέρυσι το καλοκαίρι, με πλήθος δράσεων, έχει ως «έδρα» της το πάρκο Φαλήρου.

Και ενώ έχουν ήδη βγει «στον αέρα» οι πρώτες λεπτομέρειες του φεστιβάλ αλλά και τα σχετικά βίντεο-καλέσματα (δείτε περισσότερα εδώ), οι αντιδράσεις των επαγγελματιών της εστίασης της Καβάλας κινδυνεύουν να τινάξουν… «στον αέρα» την ίδια τη διοργάνωση.

Αρχικά, οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για να λάβουν άδεια παραχώρησης του παραλιακού «μετώπου» του πάρκου Φαλήρου, όπως και πέρυσι. Οι επαγγελματίες δια της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΚ), θεωρώντας ότι το φεστιβάλ πλήττει τα συμφέροντά τους, απηύθηναν έκκληση στον ΟΛΚ να μην επιτρέψει ούτε την υπενοικίαση του χώρου σε τρίτους (δηλαδή, σε επιχειρήσεις εστίασης) ούτε και την εμπορική δραστηριότητα (δηλαδή, την πώληση αγαθών).




Ο Οργανισμός Λιμένα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΟΕΒΕΚ και παραχώρησε μεν τον χώρο του πάρκου Φαλήρου στους διοργανωτές του Park Food Festival, βάζοντας τον όρο δε, που ζήτησαν οι επαγγελματίες.

Έτσι, οι άνθρωποι του Park Food Festival απευθύνθηκαν στον Δήμο Καβάλας αυτήν τη φορά και ζήτησαν την παραχώρηση του «επάνω» μέρους του πάρκου Φαλήρου που ανήκει στη δικαιοδοσία του. Ο Δήμος Καβάλας «απάντησε» θετικά, με το αίτημα, μάλιστα, να ψηφίζεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Οι επαγγελματίες επανήλθαν στο θέμα μόλις του έγινε γνωστή αυτή η εξέλιξη και ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της! Μάλιστα, την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία, μεταξύ άλλων, εκπροσώπων της ΟΕΒΕ Καβάλας, του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα, του προέδρου των Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργου Βαφείδη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου.

Ο κ. Γραμμένος άκουσε τις ενστάσεις των επαγγελματιών για τη διοργάνωση του Park Food Festival και δεσμεύτηκε ότι στην πρώτη, μετά τις εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, η Διοίκηση θα φέρει προς ψήφιση από το Σώμα την ανάκληση της παραχώρησης ή την τροποποίηση των όρων της.