Εκλογές στην Καβάλα: Είδος προς… εξαφάνιση τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Οι ψηφοφόροι που πήγαιναν σε λάθος τμήματα και το μποτιλιάρισμα σε κάποια εκλογικά κέντρα τα μεγαλύτερα προβλήματα της εκλογικής διαδικασίας-Ικανοποιητική το πρωί η συμμετοχή στις εκλογές

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονταν στη θέση τους, όχι όμως και τα μέλη των εφορευτικών Επιτροπών στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της Καβάλας το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2019. Τα κενά ήταν πολλά, με τα περισσότερα εκλογικά τμήματα της ΠΕ Καβάλας να λειτουργούν με ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, με τους γραμματείς των δικαστικών αντιπροσώπων να σώζουν την κατάσταση στην πολλαπλή και πρωτόγνωρη ψηφοφορία, καθώς επωμίστηκαν τον όγκο της δουλειάς.

Το κυριότερο πρόβλημα, πάντως, το οποίο δυσχέρανε την εκλογική διαδικασία και ταλαιπώρησε τους πολίτες ήταν το ότι πολλοί δεν φρόντισαν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν, με αποτέλεσμα να σπεύδουν στο εκλογικό κέντρο που ψήφιζαν κατά το παρελθόν και από εκεί στον δήμο για να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, το πρωί ήταν ικανοποιητική έως μεγάλη -κατά πρώτη εκτίμηση μεγαλύτερη από αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014– ενώ έξω από κάποια εκλογικά κέντρα προκλήθηκε μποτιλιάρισμα από τη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων.

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία κυλάει ομαλά μέχρι τώρα, ενώ τα συνήθη μικροπροβλήματα, όπως η έλλειψη φακέλων σε κάποια τμήματα, αντιμετωπίζονται επιτυχώς.