Καβάλα: 47χρονος κουβαλούσε πάνω από έναν τόνο όστρακα μέσα σε μία… BMW και συνελήφθη! [φωτογραφίες]

Τον δράση εντόπισαν στελέχη του Λιμενικού στην Εγντία Οδό στο ύψος του Παληού - Είχε «φορτώσει» στο ΙΧ του 75 σάκους με 1.200 κιλά αχιβάδες!

Χίλια διακόσια κιλά (1.200 kg) όστρακα, υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλων για ανθρώπινη βρώση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου 2019 στην περιοχή της Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, για κατοχή και μεταφορά δίθυρων μαλακίων.




Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πρωινές ώρες από στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος Παληού Καβάλας, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη), ένα (01) Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 47χρονο, με το οποίο μετέφερε εβδομήντα πέντε (75) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, χωρίς να φέρει συνοδευτικά έγγραφα.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα μεταφερόμενα αλιεύματα δεν έφεραν συνοδευτικά έγγραφα-σήμανση, το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), καθώς και ότι ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη βρώση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.