Δική μας υποχρέωση να σας ενημερώνουμε και δική σας να μην καπνίζετε…

Κοινό δελτίο τύπου του Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού και Δικηγορικού συλλόγου της Καβάλας εν όψει της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος

Με ένα κοινό δελτίο τύπου που υπογράφεται από τους προέδρους των συλλόγων τους, οι γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι της Καβάλας, δηλώνουν ότι συντάσσονται στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά του καπνίσματος. Η παγκόσμια ημέρα έχει οριστεί για την 31η Μαΐου και τότε οι εκπρόσωποι των επιστημονικών συλλόγων καλούν τους Καβαλιώτες να παρακολουθήσουν τις ομιλίες που θα γίνουν στην πλατεία Καπνεργάτη και να υποβληθούν στις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις. Το δελτίο τύπου που υπογράφεται από την πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Αναστασία Αντωνίου, του Οδοντιατρικού συλλόγου Συμεών Τσετίνη, του Φαρμακευτικού συλλόγου Σίσσυ Ρακιτζή και του Δικηγορικού συλλόγου Καβάλας Γιώργου Γραμμένου αναφέρει σχετικά:

«Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι (Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός) του Νομού Καβάλας, συντάσσονται στην Εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά του Καπνίσματος.

31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη στις 7.30 μ.μ. με ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Είναι δική μας υποχρέωση να σας ενημερώνουμε και να σας ευαισθητοποιούμε για τις θανατηφόρες συνέπειες του καπνίσματος και δική σας υποχρέωση να μην καπνίζετε και προπαντός να μην υποβάλλετε τα παιδιά και τους υπόλοιπους συνανθρώπους σε παθητικό κάπνισμα»!