Γιορτή για την αδελφοποίηση Νυρεμβέργης-Καβάλας με κοινωνικό σκοπό [φωτογραφίες]

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» διοργάνωσε ένα πανηγύρι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την υπογραφή της αδελφοποίησης-Στην Καβάλα τον Ιούλιο ο δήμαρχος Νυρεμβέργης

Λόγω των δημοτικών εκλογών δεν κατέστη δυνατόν τα επίσημα 20χρονα της αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας να γιορταστούν την 1η Ιουνίου 2019, ημέρα της επετείου δηλαδή, αλλά πολύ ενωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Όμως ο Σύλλογος για την Προώθηση της Αδελφοποίησης «ΦΙΛΟΣ» α.Σ. συνέλαβε την ιδέα να διοργανωθεί και ένα πανηγύρι σε συνεργασία με το γραφείο διεθνών σχέσεων της πόλης της Νυρεμβέργης, την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και όσο το δυνατόν περισσότερους εθιμοτοπικούς συλλόγους. Τα κέρδη δε της εκδήλωσης αποφασίστηκε να διατεθούν σε ένα ευαγές ίδρυμα της Καβάλας και συγκεκριμένα στο Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας.

Έτσι στον χώρο του Nachbarschaftshaus Gostenhof, μέσα στο κατάμεστο προαύλιο, πραγματοποιήθηκε κάτω από έναν λαμπρό ήλιο που θύμιζε Ελλάδα, το ελληνοφρανκωνέζικο αυτό πανηγύρι.

Στο κάλεσμα αυτό εκτός της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης ανταποκρίθηκαν οι παρακάτω σύλλογοι: Σύλλογος Ηπειρωτών «Δωδώνη», Σύλλογος Θεσσαλών «Μετέωρα», F.C. Hellas Nürnberg e.V., Σύλλογος Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Εύξεινος Πόντος-Καρδινάλιος Βησσαρίων», Σύλλογος Τρικαλινών και Φίλων «Τρίκαλα».

Τον δήμαρχο Dr Uli Maly εκπροσώπησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Markus König, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» Σωτήρης Ξώγνος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ενώ διαβεβαίωσε ότι στις 19 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 20χρονα της αδελφοποίησης και στην Καβάλα.

Το πανηγύρι κράτησε μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ τα έσοδα από την εκδήλωση ανέρχονται σε 1.200 ευρώ και θα τα παραδώσει ο ίδιος ο δήμαρχος Νυρεμβέργης κ. Maly στη διεύθυνση του Ιδρύματος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καβάλα κατά την διάρκεια του COSMOPOLIS.