Πατήρ Θεοχάρης: Ο «δικός μας» ιπτάμενος ιερέας της Ορθοδοξίας

Αφιέρωμα στον εφημέριο του ΙΝ της Αγίας Τριάδος και Αγίων Πέντε Μαρτύρων στο Πολύστυλο και στην αγάπη του για τα αεροπλάνα

Από μικρός ο πατήρ Θεοχάρης Μέγγας είχε ιδιαίτερη συμπάθεια για την Εκκλησία και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αποφοίτησή του εκ του Πανεπιστημίου (έλαβε το πτυχίο του διδασκάλου), παντρεύτηκε, απέκτησε τρία παιδιά, χειροτονήθηκε διάκονος και αργότερα πρεσβύτερος, αφιερώνοντας, έτσι, την ζωή του στις Πέντε «αγάπες» του, όπως αποκαλεί ο ίδιος τους Αγίους Πέντε Μάρτυρες Ευστράτιο, Αυξέντιο, Ευγένιο, Μαρδάριο και Ορέστη, των οποίων τα Τίμια Λείψανα φυλάσσονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό Πολυστύλου Καβάλας.

Τυγχάνει εφημέριος του χωριού από το 1969. Αξιόλογο το έργο του και τεράστια η προσφορά του. Τον κέντρισε, όμως, και η μαγεία της πτήσης.

Το δεύτερο όνειρό του ήταν να απογειώσει κάποια ημέρα ένα αεροπλάνο.




Η επιμονή του πάνω στο αντικείμενο τον ανέδειξε σε καταπληκτικό πιλότο και ίσως, στον μοναδικό ιπτάμενο της Ορθοδοξίας, με μεγάλη συνεισφορά και στον τομέα αυτόν.

Μάλιστα, βίωσε και ένα συγκλονιστικό θαύμα, όταν μια ημέρα οι Άγιοι Πέντε Μάρτυρες, τον διέσωσαν από την παραλίγο θανατηφόρα συντριβή του αεροπλάνου του στο έδαφος.

Το 2015, βραβεύτηκε με δικό του αεροσκάφος από την Σχολή Πιλότων «Egnatia Aviation» στην Καβάλα.

Υπήρξε συγγραφέας του βιβλίου «Οι Άγιοι Πέντε Μάρτυρες από την Καππαδοκία στο Πολύστυλο Καβάλας» (το συγκεκριμένο έργο επαινέθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει συμπεριληφθεί στην Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως).

Φημίζεται για τα συνταρακτικά και καθηλωτικά του κηρύγματα. Σήμερα, ο «Ιερωμένος των Αιθέρων» ζει στο Πολύστυλο, συμπαρίσταται στον πόνο του ποιμνίου του, έχει αποκτήσει πολλά εγγόνια και λειτουργεί στον ΙΝ Αγίας Τριάδος και Αγίων Πέντε Μαρτύρων.

Πηγή: Εκκλησία Online