Η Καλαμίτσα στα όρια της «αυτοδιαχείρισης»: Κάτοικοι της Καβάλας ανέλαβαν τον καθαρισμό της

Με τη βοήθεια του δήμου Καβάλας κάτοικοι των γύρω περιοχών ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας-Στην Αθήνα ο Θόδωρος Μουριάδης για επαφές με στελέχη της ΕΤΑΔ

Στα όριά της είναι η ακτή της Καλαμίτσας στην Καβάλα, καθώς η «εμπλοκή» με την ΕΤΑΔ έχει διαμορφώσει μια κατάσταση στασιμότητας όσον αφορά τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της παραλίας και μάλιστα έχοντας φτάσει πλέον στις αρχές Ιουνίου, με τον δήμο Καβάλας να έχει «δεμένα τα χέρια».

Κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, της Καλαμίτσας και της Κηπούπολης, με μπροστάρηδες του Συλλόγους των συγκεκριμένων γειτονιών, αλλά και μεμονωμένων λουόμενων, ανέλαβαν δράση, στα πρότυπα της «αυτοδιαχείρισης», ξεκινώντας το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2019 τον καθαρισμό της παραλίας, με την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου Καβάλας.

Η φιλότιμη προσπάθεια των κατοίκων, ωστόσο, δε θα λύσει το πρόβλημα, καθώς τόσο η ακτή όσο και οι εγκαταστάσεις είναι σε κακή κατάσταση η οποία δύσκολα θα ανατραπεί φέτος, εκτός και αν λυθεί το θέμα της «διαμάχης» μεταξύ δήμου και ΕΤΑΔ.

Ο διάδοχος της Δήμητρας Τσανάκα και επικεφαλής του συνδυασμού Σύγχρονος Δήμος Θόδωρος Μουριάδης θα μεταβεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα, προκειμένου να έχει επαφές με στελέχη της ΕΤΑΔ για το τι μέλλει γενέσθαι με την παραλία, καταθέτοντας τις προτάσεις του με γνώμονα την παραχώρηση και διαχείριση της ακτής Καλαμίτσας από τον δήμο Καβάλας, τουλάχιστον για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι στον πρωινό εθελοντικό καθαρισμό της Παρασκευής το «παρών» έδωσαν τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης.